Formule 1

Charles Leclerc verwacht veel van nieuwe Ferrari F1-motor. "We kunnen aanvallen"

Uitgegeven door Bart • 20 januari 2018 20:10 • Print artikel

Charles Leclerc is vol vertrouwen voor zijn eerste jaar in de Formule 1. De 20-jarige coureur van Alfa Romeo Sauber denkt dat de 2018 Ferrari-motor het team helpt uit de onderste regionen weg te komen. "De nieuwe motor is een grote boost voor het team. Net als de samenwerking met Alfa Romeo", zegt de Fransman tegen Crash.

Charles Leclerc


Persoonlijk hoopt de Formule 2-kampioen stappen te kunnen maken. "Mijn eerste doel is mijn ontwikkeling als coureur en ik wil zo veel mogelijk ervaring opdoen in de Formule 1. Ik ga mijn best doen voor de ontwikkeling van de auto en probeer natuurlijk de best mogelijke resultaten neer te zetten. Voor iedere coureur is zijn eerste contract in de Formule 1 een droom die uitkomt."

Leclerc testte eind vorig jaar al voor de Zwiterse formatie en voelt zich goed bij het team. "Vanaf het eerste moment ben ik goed opgevangen. Ik heb al met enkele Ferrari-engineers gewerkt en ik ken Frederic Vasseur van mijn tijd uit de GP3. Daar reed ik voor zijn team ART Grand Prix. We hebben een goede band en ik kijk er naar uit om weer met hem te werken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS