Formule 1

Charles Leclerc vond het moeilijk om F1-deal geheim te houden. "Grote stap door Ferrari-motor"

Uitgegeven door Bart • 7 december 2017 05:16 • Print artikel

Charles Leclerc heeft toegegeven dat het moeilijk was om zijn overstap naar Sauber zo lang stil te houden. In een interview met Blick zegt de 20-jarige coureur dat hij maandenlang zijn mond moest houden. Afgelopen weekend werd de deal eindelijk wereldkundig gemaakt. "Natuurlijk hoor ik ook de geruchten, maar het was lange tijd nog niet helemaal rond. Echt zeker was het pas na de laatste testdag in Abu Dhabi."

Charles Leclerc


Sauber was dit jaar het langzaamste team in de Formule 1 en sprokkelde slechts vijf WK-punten. Toch heeft Leclerc vertrouwen in komend jaar. "Ik kijk uit naar de eerste race in Australië en de terugkeer van Alfa Romeo. Iedereen met passie voor de Formule 1 weet wat Alfa voor de sport heeft betekend."

Het is nog niet bekend of Leclerc of Marcus Ericsson eerste rijder van Sauber wordt. "Ik focus me alleen op mijn eigen prestaties. We krijgen een nieuwe Ferrari-motor en dat is een grote stap vooruit. Hopelijk geldt hetzelfde voor de auto en kunnen we een rol van betekenis spelen."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS