Formule 1

Carlos Sainz ziet zich kampioen worden in 2018 en het liefst bij Red Bull: "Dit weten ze"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 juni 2017 16:14 • Print artikel

Nu het Silly Season in volle gang lijkt te zijn en er geruchten circuleren over een eventueel vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing. Maakt Carlos Sainz nog maar eens duidelijk dat hij wel degelijk een toekomst ziet bij de hoofdmacht van de Oostenrijkse energiedrankfabrikant voor 2018. Sainz die een sterke start heeft gemaakt in het seizoen 2017 schijnt al te flirten met verschillende teams. Mocht het contract van Kimi Raikkonen niet verlengd worden zou Scuderia Ferrari een van hen zijn. Ook Renault Sport F1 zou lonken naar de Spanjaard als een overeenkomst met Fernando Alonso niet gaat lukken.

Formule 1 2017 Scuderia Toro Rosso


Maar de laatste geruchten zijn dat Ferrari graag Ricciardo ziet komen. Mocht dit gebeuren heeft Sainz te kennen gegeven graag het zitje bij het hoofdteam van Red Bull te vullen met het oog op de wereldtitel in 2018.

"Ik wil vechten voor het wereldkampioenschap in 2018", zei Sainz tegen Crash.net. "Ik wil een kans om iedereen te laten zien dat ik kan vechten voor het kampioenschap. Red Bull weet dit, ik heb ze dat verteld. Ze weten het heel goed en ik denk dat als ik goede resultaten blijf neerzetten de kans zal komen. Hopelijk bij Red Bull. Dat is mijn doel en daar richt ik me op."

Terwijl het Silly Season zich ontwikkelt en de stukjes langzaam op hun plaats lijken te vallen, blijft Sainz zich focussen op zijn taak om er zeker van te zijn dat Scuderia Toro Rosso de vijfde plaats in het constructeursklassement blijft houden.

Lidl Reizen: Goedkope vliegvakanties boeken! of Goedkoop autovakanties boeken!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS