Formule 1

Carlos Sainz voelt zich gevleid dat hij op short-list Ferrari staat: "Alle deuren openlaten, maar...

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juni 2017 05:55

MONTREAL - Carlos Sainz hoopt nog steeds op een toekomst in een Red Bull, ondanks de geruchten dat de Toro Rosso-coureur in 2018 overstapt naar Ferrari.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


“Dank je, maar het is een lijst waar elke coureur op wil staan”, zei de Spanjaard tegen Sky Italia toen hem naar de geruchten omtrent Ferrari werd gevraagd. “Maar ik heb veel te danken aan Red Bull.” De 22-jarige coureur wordt overigens ook gekoppeld aan een stoeltje bij Renault, maar zijn huidige teambaas Franz Tost houdt hem graag samen met Daniil Kvyat in Faenza.

“Volgens mij zijn er niet genoeg plekken voor alle goede coureurs in de F1”, voegt Sainz daar aan toe. “Kijk naar Fernando. Ik vraag niet om alle auto’s hetzelfde te laten zijn, maar als Carlos Sainz een goed weekend heeft, kan hij niet op het podium staan. Maar zolang ik een Toro Rosso-coureur ben, verlies ik niet de hoop om een stapje omhoog te doen naar Red Bull. Dus ik blijf alles geven.”

Wat betreft de claim van zijn Oostenrijkse teambaas dat hij volgend jaar bij Toro Rosso blijft: “Daar denk ik nog niet aan. Het is te vroeg en het is voor mij noodzakelijk om alle deuren open te laten”, reageerde de Red Bull-pupil. “Maar ik sluit ook nooit de deur of de kans om een jaar door te gaan, omdat ik op het moment erg blij ben hier.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS