Formule 1

Carlos Sainz weet het, nu of nooit in 2017: "Als Ferrari, of Renault, of Mercedes komt..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 maart 2017 08:20 • Print artikel

Scuderia Toro Rosso F1-coureur Carlos Sainz is zeer gemotiveerd voor het seizoen 2017 van de Formule 1. Misschien wel omdat het dit seizoen alles of niets is voor de Spanjaard. Sainz en zijn team hebben hoge verwachtingen voor het seizoen 2017. Het vertrouwen in de STR12 is er, nu de resultaten nog. Teambaas Franz Tost schat de Spanjaard hoog in, nu moet hij het waarmaken.

Formule 1 2017 Carlos Sainz

In een interview op de officiŽle website van de F1, Formula1.com. vertelt de 22-jarige Spanjaard over zijn motivatie en ambities. Hij geeft ook aan dat prestaties uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Met het oog op de toekomst zegt Sainz dat als het licht op groen gaat in Melbourne, op 26 maart tijdens de Grand Prix van AustraliŽ, dat zijn focus ligt om zijn uiterste best te doen van de eerste tot en met de laatste race.

"Het is iets waar ik over heb nagedacht afgelopen november. Ik heb een analyse gedaan en zag het beeld voor me. Als het seizoen eenmaal van start gaat, is het enige wat je helpt om in een goede positie te komen op het einde van 2017, om alles te geven wat je hebt. Dit seizoen is heel erg belangrijk, het zou stom zijn van mij om al aan het einde te denken nog voor het gestart is. Of hoe ik Red Bull Racing zou benaderen, als Scuderia Ferrari komt, of Renault Sport, of Mercedes AMG Petronas. Want het gaat niet gebeuren als ik dit seizoen geen prestatie lever. Je bent zo goed als je laatste race, niemand zal zich herinneren wat je gedaan hebt in 2016. Als een contract arriveert op het einde van 2017 zal dat niet zijn dankzij mijn prestaties in 2016."

Hiermee geeft de Spanjaard aan hoge verwachtingen te hebben voor 2017 met Toro Rosso. Ook zijn baas Franz Tost schat hem hoog in maar hij wil presteren, Sainz weet dat. "Het team heeft verwachtingen, het hele team. Ieder jaar willen we als vijfde eindigen in het kampioenschap. Dit jaar is er een grote kans, of een grotere kans. We hebben niet het nadeel van de krachtbron zoals afgelopen seizoen. Franz Tost heeft me een doel gegeven als coureur. ja hij verwacht dat ik lever, maar dat verwacht ik ook van mijzelf."

Formule 1 2017 Scuderia Toro Rosso


Het is geen geheim dat Sainz door bijna ieder team gewild is in de paddock, een solide contract met Red Bull heeft tot nu toe de coureur stevig op zijn plaats gehouden. Dat kan volgend seizen veranderen, afhankelijk van het resultaat en de markt rond de overige coureurs.

"Ik wil wereldkampioen worden in de nabije toekomst, dat is geen geheim," zei Sainz. "Om dat te worden moet je mensen verslaan zoals Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, en die andere gasten in de topteams. Ik geloof dat ik er capabel voor ben, ik moet gewoon het juiste materiaal hebben", aldus de erg gemotiveerde Sainz.

Babe-box

Xtra

COLUMNS