Formule 1

Toro Rosso heeft het volste vertrouwen in de STR12: "Het probleem is bekend"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 maart 2017 06:48

Scuderia Toro Rosso teambaas Franz Tost gelooft dat zijn team een snelle en competitieve auto heeft, maar er is nog wel werk te verzetten om de betrouwbaarheid te verbeteren. Met de klok die wegtikt tot de start van de eerste Grand Prix van het seizoen in Australië op 26 maart is het kort dag. Het team uit Faenza maakte tijdens het pre-season testing in Barcelona de afgelopen twee weken geen marathon afstanden. Het team maakte weinig ronden op het circuit van Catalunya.

Formule 1 2017 Scuderia Toro Rosso


Gelukkig deed Carlos Sainz in de sessie van vrijdag jongstleden veel goeds voor het team. Tost is vol vertrouwen dat de problemen die het team ondervond in Spanje, zullen worden opgelost in de komende twee weken. "Na het volbrengen van de twee pre-season tests in Barcelona kan ik bevestigen dat de STR12 snel en competitief is," zei Tost. "Een punt van zwakte is de betrouwbaarheid, daarmee hadden we veel problemen de afgelopen weken. Positief is dat de situatie vergeleken met de eerste week is verbeterd. Er waren wel nog wat problemen die ons tracktijd gekost hebben, vorige week."

Het identificeren van de problemen is nodig om stappen te maken die nodig zijn om zwakheden te elimineren. "Het goede nieuws is dat we weten wat de problemen zijn, niets ernstigs. Ik ben er zeker van dat deze allemaal opgelost zijn voordat we naar Australië gaan dankzij alle waardevolle data die we verzameld hebben", vervolgt Tost. Over onze coureurs, moet ik zeggen dat Carlos Sainz en Daniil Kvyat geweldig werk hebben verricht. Iedere keer dat ze in de auto sprongen gaven ze nuttige feedback. Onze engineers zullen de verzamelde data analyseren om de set-up optimaal te krijgen voor Melbourne. Ik kijk erg uit naar het aanstaande seizoen. Ik denk dat het een erg interessant gevecht wordt tussen de teams in het middenveld en kan niet wachten om te beginnen," besluit Tost.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS