Formule 1

Carlos Sainz blijft azen op stoeltje Red Bull: "Ik moet doen wat ik doe en dan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juni 2017 08:34

Carlos Sainz zegt dat Red Bull Racing op hem kan rekenen om haar doelen te bereiken in de Formule 1, wanneer de kans zich voordoet om hem te promoveren van Toro Rosso naar de hoofdmacht. De Spanjaard rijdt sinds 2015 voor het kleine team in Faenza en zag Max Verstappen die in hetzelfde jaar debuteerde al snel vertrekken naar Red Bull. Op dit moment kan Sainz nog geen promotie maken, omdat Daniel Ricciardo en de Nederlander tot en met 2018 een contract met de energiedrankenfabrikant hebben.

Carlos Sainz


Ondertussen blijft de Spanjaard goed presteren, behaalde punten bij de laatste Grand Prix van Spanje en weerstond de druk van Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Zijn teamgenoot Daniil Kvyat viel uit in de straten van het prinsdom na aangereden te zijn door Sergio Perez.

“Ik moet doen wat ik doe en dan zien we wat er gaat gebeuren”, vertelde de Toro Rosso-coureur aan The Checkered Flag. “Ik moet voor mijzelf blijven presteren en Red Bull en iedereen tonen dat ik een snelle jongen ben en dat ze op een dag op me kunnen rekenen. Hopelijk is dat eerder dan later.”

Nog maar één dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij: vergeet hem niet weer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS