Formule 1

Felipe Massa neemt nu echt afscheid: “Dit is echt de laatste keer dat ik hier rijd"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 10 november 2017 07:59 • Print artikel

SAO PAULO – In Sao Paulo wordt dit weekeinde de Grand Prix van Brazilië gereden. Een thuiswedstrijd voor Felipe Massa en eentje waarin hij voor de tweede keer afscheid moet nemen van de sport en zijn thuispubliek. “Deze keer is echt de laatste keer dat ik hier rijd in de Formule 1", zei Massa op de FIA-persconferentie in Interlagos. Met zijn naderende afscheid zorgt hij voor een leegte in de hoogste klasse van de autosport, want er is binnenkort geen Braziliaan meer actief in de Formule 1.

Felipe Massa

"Ik kijk zeker uit naar het fantastische gevoel van nog een thuisrace! Ik hou van de baan, het is de baan waar ik ben opgegroeid”, aldus Massa. Vorig jaar zorgden de Braziliaan en het publiek voor kippenvel bij de kijkers. In de 48ste ronde viel Massa uit en omhuld in een Braziliaanse vlag liep de coureur geëmotioneerd terug naar de pits. Onderweg kreeg de coureur een staande ovatie van publiek, stewards en ook van de pitcrews van diverse teams.

Tijdens de persconferentie van de FIA werd Massa gevraagd wat voor hem het hoogtepunt was tijdens dit bonusseizoen. “Ik heb zeker genoten van het rijden in de auto, nadat er zoveel regels zijn veranderd ten opzichte van vorig jaar. De auto’s hebben veel meer downforce, waardoor het leuker is om in te rijden.”Alleen vandaag nog! Vergeet je lot niet trekking van de Staatsloterij. Koop nu je staatslot online: kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS