Formule 1

Carlos Sainz speelt vermoorde onschuld en zegt van 'niets' te weten: "Mijn toekomst in handen van Red Bull"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2017 14:49 • Print artikel

Carlos Sainz wordt genoemd als onderdeel in de deal tussen Toro Rosso en Renault. Naar verluid rijdt de Spaanse F1-coureur volgend jaar in dienst van het Franse fabrieksteam, waarmee het drie-jarige contract tussen het team uit Faenza en de motorenfabrikant uit Viry is afgekocht. De geruchten gingen deze week dat Sainz mogelijk al tijdens de Grand Prix van Maleisië Jolyon Palmer bij het team vervangt. Toch wil Sainz nog niets bevestigen. Of Sainz uberhaupt al dit seizoen in actie komt voor Renault is de vraag. Palmer heeft een contract maakt het jaar af bij zijn huidige werkgever volgens Sky F1.

Carlos Sainz F1

“Misschien heb ik dezelfde informatie als jou”, reageert de Toro Rosso-coureur tegen over de Spaanse radiozender Cadena Cope. “Al vanaf juni, na het verduidelijken van een aantal dingen en een directe conversatie met hen, heb ik mijn toekomst in handen van Red Bull gelegd. Vanaf dat moment heb ik niets gedaan, behalve wachten en vertrouwen op wat zij besluiten.”

De Spanjaard ontkent dan ook dat hij betrokken is bij de deal waarin McLaren en Toro Rosso van motorleverancier wisselen. “Het lijkt me goed als Alonso rijdt met McLaren-Renault, maar wat McLaren en Renault doen heeft weinig invloed op mij”, zegt Sainz. “Ik denk alleen aan mijn weekend in Singapore.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS