Formule 1

Carlos Sainz betaalt dure prijs voor aanvaring met Stroll, drie plaatsen grid-penalty in Sochi

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 april 2017 07:27 • Print artikel

Nog voor de start van de Russische Grand Prix over twee weken in Sochi heeft Scuderia Toro Rosso F1-coureur Carlos Sainz al een gridpenalty aan zijn broek. De Stewards in Bahrein zijn van mening dat de Spanjaard schuldig is aan de botsing met de Williams Martini Racing bolide van Lance Stroll tijdens de Grand Prix van Bahrein. Het oordeel luidde drie plaatsen terug op de grid.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


Sainz had net de pitstraat verlaten op het Bahrain International Circuit en kwam zo in botsing met Lance Stroll. Dit gebeurde in de dertiende ronde op het moment dat de Canadees wilde insturen naar de eerste bocht. "Ik ben aan de zijkant geraakt", zei een verontwaardigde Stroll over de teamradio.

Door het incident vielen beide coureurs uit en scoorden zo dus geen punten. In een verklaring van de Stewards na het bekijken van het videobewijs, werd aangegeven dat Stroll zijn normale racelijn aanhield terwijl Sainz "een erg optimistische poging deed om in te halen."

De Grand Prix van Rusland vindt plaats op 30 april en is de vierde ronde van het kampioenschap om de wereldtitel in de Formule 1.
Toro Rosso staat op dit moment zesde gerangschikt het constructeursklassement, Williams bevindt zich op de vijfde positie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS