Formule 1

Boze Christian Horner wil verbod op T-wing: "We hebben voor 60.000 Euro schade!"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 april 2017 18:37

Red Bull Racing teambaas Christian Horner heeft wederom om een verbanning gevraagd van de "gevaarlijke" T-wing die sinds seizoen 2017 op de bolides zijn verschenen. Horner is furieus nadat hij zag dat Max Verstappen zijn auto beschadigde doordat hij over de afgebroken T-wing van de Mercedes van Valtteri Bottas reed tijdens de tweede vrije training. Hierdoor veel tijd verloor in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein.

Formule 1 2017 Max Verstappen

De T-wings zijn een controversieel onderdeel van de nieuwe regels die per 2017 zijn ingegaan. De wings zitten aan het boven uiteinde van de haaienvin aan de achterzijde van de auto's. Net als in China kwam er een los van de Mercedes W08 die door Valtteri Bottas werd bestuurd in de tweede vrije training. Verstappen die dichtbij de Fin zat, beschadigde zijn vloer na aanraking met de vleugel. De geschatte schade loopt in de €60.000.

"Dat koste ons wel het een en ander, enige tienduizenden ponden en een hoop tijd die we niet konden rijden," zei een boze Horner na VT2. "Ik denk dat ze absoluut verbannen moeten worden, weg ermee, illegaal, gevaarlijk en allemaal meer van dat soort dingen! Charlie Whiting (race directeur .red) heeft ie leuke uitspraak 'op grond van veiligheid', als hij dat wil gebruiken kan hij dat doen."

Haas F1 had ook al problemen met de T-wing in Australië, en het team kreeg te horen dat de wiebelende vleugel verwijderd moest worden tijdens de training.

Horner denkt dat het incident van vandaag genoeg reden is voor de FIA om in te grijpen. Als het om veiligheid gaat kan deze iets verbieden zonder een unanieme beslissing. "Het is niet alleen Bottas," zei Horner. "We hebben het probleem gezien bij Haas en zo voorts. Mensen denken dat het is omdat wij er geen gebruiken, maar dat is het niet. Hier moet goed naar gekeken worden", aldus Horner.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS