Formule 1

Bottas was exceptioneel ondanks bandenprobleem en sterke vorm Red Bull: "In overweging..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 1 juni 2017 05:23

Mercedes AMG Petronas teambaas Toto Wolff heeft het Monaco weekend van Valtteri Bottas benoemd als 'exceptioneel', ondanks dat Mercedes het podium misliep met beide auto's door de goede vorm van Ferrari en Red Bull. Waar Bottas verwacht dat de sterke vorm van Red Bull eenmalig was, is dit seizoen Ferrari de grootste tegenstander voor de Silberpfeile. Dit was voor eerst sinds een jaar dat er geen Duitse bolide op het podium stond. In het weekend waar Mercedes worstelde om de banden goed aan het werk te krijgen. Bottas werd teruggeduwd naar de vierde plaats door de sprong van Daniel Ricciardo vanwege een uitmuntende pitstopstrategie door Red Bull Racing. Lewis Hamilton, die door een ongelukkige kwalificatie van start ging op P13, werkte zich een slag in de rondte om alsnog te eindigen op P7.

Formule 1 2017 Valtteri Bottas


De laatste keer dat er geen Mercedes F1-coureur op het podium stond, was tijdens de Grand Prix van Spanje van 2016. Toen vonden de heren Hamilton en Nico Rosberg het nodig om elkaar in de strijd om het wereldkampioenschap van de baan af te rijden. Max Verstappen was toen de lachende derde. Max behield in een spannende strijd de leiding en won als jongste coureur ooit een F1 Grand Prix.

Formule 1 2017 Valtteri Bottas

Ondanks dit was Wolff vol lof over de prestatie van Bottas en zelfs de pole positie leek nog even in beeld te zijn. Toen al worstelde het team echter met de banden en dit zou het hele weekend voortduren.

"Als je in overweging neemt dat we de banden niet aan het werk kregen, was het een exceptioneel weekend. De laatste ronde die hij reed was buitengewoon. We hebben het keer op keer geanalyseerd en ik denk dat hij de auto meer dan goed presteerde met de banden dit weekend, alle credits voor hem. We wisten dat P3 het optimale resultaat was tenzij er iets zou gebeuren bij de eerste bocht in de eerste ronde. Als je een langzamere auto hebt, zit je achterop. Hij heeft een geweldige job gedaan met het binnenhalen van de punten op P4."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS