Formule 1

Bottas laat zich niet intimideren door 'kamp Hamilton': "Ik zou mijzelf niet als teamgenoot willen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 februari 2017 16:31

De nieuwe Mercedes AMG Petronas Formula One coureur Valtteri Bottas zegt niet bezorgd te zijn over de suggestie dat de strijd om het tegen Lewis Hamilton op te nemen in 2017 een einde van zijn F1-loopbaan zou kunnen betekenen voor de Fin. Hamiltons vader en voormalig manager, Anthony Hamilton zei dit afgelopen week.

Formule 1 Valterri Botta versus Lewis Hamilton

"Iedereen die het opneemt tegen Lewis Hamilton moet zijn carrière correct gepland hebben, want het zou het einde kunnen zijn van een F1-loopbaan als je het opneemt tegen hem." Bottas zegt dat de vooruitzichten om een drievoudig wereldkampioen als teamgenoot te hebben in 2017 hem geen zorgen baren. "Ik zou ook niet teamgenoot van mijzelf willen zijn", zei Bottas tegen het Finse MTV. "We zullen zien het seizoen start binnenkort dus we kijken wel hoe het gaat."

Bottas ging na vier jaar dienstverband bij Williams Martini Racing naar Mercedes, ter vervanging van Nico Rosberg, met een contract voor één jaar. De Fin is zich ervan bewust dat hij meteen een indruk moet maken bij het team en snel resultaten moet leveren, om te voorkomen dat het Duitse team niet op zoek gaat naar Sebastian Vettel of Fernando Alonso. Beide heren zijn vrij van contract in 2018.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS