Formule 1

BMW maakt eerste meters met de iFE 18: "Er is sprake van opmerkelijke technologieoverdracht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2018 18:11

BMW miste recent nog de eerste fabrikantentest met de Gen2-auto van de Formule E. De bolide die vanaf seizoen 5 ingezet gaat worden in de elektrische klasse. Nu heeft het merk uit Bayern gereden met de auto en noemt het een mijlpaal voor het bedrijf. Het was fabriekscoureur Tom Blomqvist die achter het stuur van de BMW iFE.18 plaatsnam op de BMW en Mini Driving Academy in Maisach.

BMW iFE.18

“De BMW iFE.18 is een mijlpaal voor ons bedrijf,” zei BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt. “Na maanden van excellente samenwerking tussen de engineers van de productie en de race afdeling, kunnen we nu het resultaat in actie zien. Dit Formule E-project heeft geleid tot de meest opmerkelijke technologieoverdracht tussen de productie en motorsport afdeling in de historie van BMW. Iedereen die er bij betrokken is heeft van het begin af aan leven geblazen in het ‘TechLab voor BMW i’-motto. Ik kan bijna niet wachten om de auto voor het eerst in de BMW i Motorsport kleuren te zien racen wanneer het seizoen 5 van start gaat.”



BMW is bij de volgende FE-fabrikantentest wel aanwezig. Deze gaat plaatsvinden in Calafat. De Duitse autofabrikant gaat zich als fabrikant laten vertegenwoordigen door Andretti Motorsports, waar men nu een technische relatie mee heeft.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS