Formule 1

Bluf van Ron Dennis of..?: "McLaren wordt dé eerste wereldkampioen na Mercedes"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 mei 2016 09:04

McLaren is hét team dat een einde gaat brengen aan de dominantie van Mercedes in de Formule 1. Deze stevige uitspraak deed Ron Dennis tegenover de BBC. “Ik geloof echt dat de volgende wereldkampioen na Mercedes, McLaren gaat zijn. Wij gaan dat doel halen voor andere mensen”, vertelde de eigenaar van het merk tegenover de Britse zender.


“Het is een uitdaging, maar ik heb een stevig geloof in de technische competentie van onze mensen en een sterk geloof in Honda”, zo onderbouwt de Brit zijn geloof in het team uit Woking. Mercedes domineert tot nu toe het tijdperk van de V6 turbo’s in de Formule 1 en behaalde in 2014 en 2015 de titels zowel bij de rijders als constructeurs. Daarnaast wonnen de Zilverenpijlen maar liefst 36 van de 43 GP-races. Voor dit jaar is het Duitse merk wederom de favoriet en was het dit jaar naast Mercedes alleen Max Verstappen die een overwinning behaalde met de Red Bull. Daarentegen heeft McLaren sinds de Braziliaanse Grand Prix in 2012 geen overwinning meer behaald en heeft zich al even niet meer in de voorhoede van het veld vertoond.

Ron Dennis denkt dat de nieuwe regels in 2017 zijn team een kans geeft om een stap vooruit te doen. “De 2017 regels zorgen voor een gelijk speelveld en dat is genoeg tijd voor ons om met Honda bij te komen, dus ik denk dat we volgend jaar een goede kans hebben. Ik denk dat we races kunnen winnen. Ik wil geen wereldkampioen voorspellen, maar ik heb het gevoel dat Mercedes-Benz onttronen een uitdaging voor iedereen is en ik heb een oprecht geloof dat we voor een ieder ander daar zijn.”



De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag leuke dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de nieuwste aanbiedingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS