Formule 1

Ontbreekt Audi bij het Formule 1-motorenoverleg? 'Lamborghini komt wel'

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 maart 2017 06:18 • Print artikel

De geruchtenmolen dat Audi aanschuift bij het overleg over de F1-motoren voor 2017 bij de FIA in Parijs gingen de hele wereld over. Volgens het Duitse Auto Bild is het niet Audi die aanschuift, maar het magazine denkt dat Stefano Domenicali van Lamborghini, plaats neemt namens de VAG-groep.

Formule 1


"Het doel van de bijeenkomst van vrijdag is om een mening van de fabrikanten te krijgen over hoe we vooruit moeten met de krachtbronnen van de toekomst", vertelde Mercedes-teambaas Toto Wolff.

"Het zijn niet alleen fabrikanten die op het moment betrokken zijn bij de Formule 1 die aanwezig zijn." Nu zijn alleen Mercedes, Ferrari, Renault en Honda leveranciers van F1-krachtbronnen. De verwachting is dat er bij de bijeenkomst maar liefst acht potentiële klanten aanwezig zijn. De geruchten zijn dat hier nog een Japanse autofabrikant aanwezig is en mogelijk ook Cosworth. Auto Bild meldt dat ook Mario Illien aanwezig is, de Ilmor-baas hielp recent Renault en Red Bull en werkt volgens de laatste geruchten nu bij McLaren. Ondertussen houdt Audi zich op de vlakte.

"Zelfs als we de bijeenkomst bezoeken, een stap in de Formule 1 is voor ons op het moment geen onderwerp", aldus een woordvoerder van de fabrikant uit Ingolstadt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS