Formule 1

Amerikaanse bluf of...? Gene Haas mikt op top vijf in de F1 2017: "Twee plaatsen stijgen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 februari 2017 18:05 • Print artikel

Gene Haas denkt dat zijn gelijknamige Formule 1 team door kan bouwen op hun succesvolle debuutjaar en een plaats of twee kan stijgen in de strijd om de constructeurstitel in 2017. Haas F1 begon in 2016 in de F1, voor het eerst sinds dertig jaar was er weer een Amerikaans team actief en eindigde op een indrukwekkende achtste plaats in het eindklassement voor de teams.

Formule 1 2017 Haas F1

Door de moeilijkheden van de meeste nieuwe teams in de Formule 1, waren velen sceptisch over wat Haas zou kunnen halen. Maar de Amerikaanse zakenman is blij de criticasters hun ongelijk te bewijzen. "Velen waren sceptisch in het begin, ik denk dat een heleboel mensen dachten dat we in het achterveld zouden rijden het hele seizoen," zei Haas. "We hadden een hoop steun van NBC Sports. Ik denk dat we aan het einde van het seizoen de kritieken in de kiem hebben gesmoord. De meeste zien ons nu als serieuze deelnemers."

Haas heeft nu het doel om het team nog dichter naar de top vijf te brengen in 2017. "Als we het een beetje beter kunnen doordat ons zakelijke model in de F1 het ons toelaat meer efficiŽnter te werken, dan kunnen we een tweetal plaatsen stijgen."

Het Haas F1 team begint aan het nieuwe seizoen met een andere line-up dan het afgelopen jaar. Voormalig McLaren-Honda en Renault Sport coureur Kevin Magnussen voegt zich als teamgenoot bij Romain Grosjean. In eerste instantie was Magnussen al in gedachte van het team voor 2016, maar men besloot toch om Scuderia Ferrari reserve-coureur Esteban Gutierrez te contracteren. "Magnussen was eigenlijk een van onze originele kandidaten. We hebben met hem gesproken en zijn grondig door zijn raceverleden gegaan, wat indrukwekkend was" zegt Haas. "Tegen het einde van 2016 vroegen wij of Magnussen beschikbaar was en hij stemde toe. De beslissing viel tussen de laatste twee races van het seizoen."

De nieuwe Haas F11 bolide, genaamd VF-17, maakt tijdens de eerste pre-season test zijn debuut voor het grote publiek in Barcelona.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS