Formule 1

Haas F1 voorziet vooruitgang in 2017: "De infrastructuur is er al en met de kennis, die.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 februari 2017 17:25

Haas F1-eigenaar Gene Haas zegt dat het aanstaande F1-seizoen net zo uitdagend is als 2016, wat het eerste seizoen voor de Amerikaanse renstal in de Formule 1 was. Het was voor het eerst in vele jaren dat een nieuw Formule 1-team direct meestreed om de punten. Romain Grosjean haalde opeenvolgend een zesde en vijfde plaats in de eerste Grands Prix. Met dank aan Grosjean eindigde Haas op de achtste plaats met 29 punten in het constructeurs klassement van 2016.

Formule 1 2017 Haas F1


Het team uit Kanapolis, VS, liet met deze prestatie gerenommeerde teams als Renault Sport, Sauber F1 en Manor Racing achter zich. Ondanks de ervaring van één seizoen is Gene Haas voorzichtig en verwacht hij dat het 2017 seizoen een even grote uitdaging is als het voorgaande. "Ik denk dat het plussen en minnen heeft," zei Haas. "Aan de plus zijde, we gaan niet proberen een heel pitteam samen te krijgen. We hebben geen zorgen over trucks en andere infrastructuur, die is er al.

De minkant is dat er minder tijd is om al deze dingen weer te doen. Er zijn veel veranderingen in de regels dus je moet voorbereid zijn. Aan de andere kant, de relatie met leveranciers is sterker, dat maakt dingen makkelijker. Het is een beetje geven en nemen. De uitdaging is net zo groot als vorig jaar, maar met de kennis die we nu hebben, zouden we het zelfs iets beter moeten doen dit jaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS