Formule 1

Praat voormalig F1-teambaas voor zijn beurt? 'McLaren heeft deal getekend met Renault'

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 september 2017 08:18 • Print artikel

Volgens voormalig teameigenaar van het gelijknamige team, Gian Carlo Minardi is de deal tussen McLaren en Renault rond. Daarmee neemt de Britse F1-renstal volgens de Italiaan afscheid van Honda. Minardi zoekt niet vaak de publiciteit op, maar hierover geeft hij via zijn website een toelichting.

Renauklt F1 engine racexpress

Op zijn website zegt de oud-teambaas van Minardi dat directeur van McLaren, Zak Brown afgelopen zaterdag een contract heeft getekend met Renault. Daarbij is de garantie afgegeven dat vanaf 2018 en verder door het Franse merk de motoren geleverd worden. De voorwaarde daarbij is dat er een vertrekplan mogelijk is voor Honda.

Minardi oppert dat Yusuke Hasegawa al terug in Japan voor een nieuw motorenprogramma. Volgens sommige partijen wordt gespeculeerd dat dit is voor een nieuwe toetreding tot de Formule 1 in 2021, wanneer het nieuwe motorenreglement in werking treedt. Volgens Minardi wordt de samenwerking binnen een week aangekondigd.

De beslissing om Honda te laten vallen komt nadat het Japanse merk niet in staat bleek om andere teams aan zich te binden voor 2018. Sauber kondigde eerder aan met de motorenfabrikant in zee te gaan, maar trok zich terug vanwege de onzekerheid over de beschikbaarheid van een versnellingsbak. Daarna kwam Toro Rosso in beeld, maar de deal lijkt ook geen doorgang te vinden door een tekort aan geld en tijd.

Wat nog onduidelijk is, is of het contract tussen Renault en McLaren slechts een optie is, wanneer Honda vertrekt of dat het voor McLaren Plan A is voor 2018. Wanneer het laatste het geval is, moet er nog het nodige werk plaatsvinden. Het Britse team moet de nodige druk gaan uitoefenen om Honda te laten vertrekken, om zich met het ontwerp op een nieuwe auto te richten met een Renault-motor.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS