Formule 1

Alles moet wijken voor de Formule 1; Renault kondigt vertrek aan uit de Formule E

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 oktober 2017 11:58

Renault heeft bevestigd dat men aan het einde van het komende seizoen de Formule E verlaat, waarna zustermerk Nissan vanaf 2018/2019 toetreedt tot het elektrische kampioenschap. De Franse fabrikant wil zich volledig op haar Formule 1-programma richten. In een statement bevestigde Renault haar vertrek, nadat Nissan vijf uur eerder haar toetreden wereldkundig maakte.

Renault Formula E

“We hebben een ongelooflijk kampioenschap gehad in onze eerste drie jaar in de Formule E en kijken vooruit naar een competitief vierde seizoen, waar we profiteren van een erg stabiele omgeving bij Renault e.dams”, verklaarde Thierry Koskas van Groupe Renault EVP sales en marketing. “Als een pionier in de EV hebben we ongelooflijk veel geleerd over elektrische voertuigen met hoge prestaties en energiemanagement waarvan onze EV-klanten direct profiteren. Na seizoen vier richten wij onze middelen en ons agressieve doel op de Formule 1 en we kijken er naar uit om door te gaan met de alliantie met Nissan.”

Renault e.dams is het meest succesvolle team in de Formule E met drie teamtitels en een rijderstitel voor Sebastien Buemi. Renault e.dams heeft 15 overwinningen behaald in deze drie seizoenen. De verwachting is dat Sebastien Buemi en Nicolas Prost van de Nissan e.dams blijven zitten, nadat zij in het afgelopen seizoen langlopende contracten tekenden in Berlijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS