Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

OFFICIEEL: Nissan maakt de komst naar de Formule E bekend: "Nissans DNA is rijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 oktober 2017 09:29

Nissan treed van het seizoen 2018/19 toe tot de Formule E (FE). Dat heeft de Japanse autofabrikant bekend gemaakt op de Tokyo Motor Show. Het merk komt in de plaats van een bestaande fabrikant. De verwachting is dat haar komt ten koste van Renault gaat, die zich volledig op de Formule 1 gaat richten. Nissan neemt als eerste Japanse autofabrikant deel aan het volledig elektrische FIA Formula E-kampioenschap. Nissan doet dat vanaf het vijfde seizoen dat naar verwachting eind 2018 begint. Op dat moment doen ook auto’s met een nieuw chassis en nieuwe batterijspecificaties hun intrede. Het Formula E-kampioenschap vormt een perfect podium om Nissans Nissan Intelligent Mobility aan een breed publiek te presenteren.

Nissan

De twee automerken zijn onderdeel van hetzelfde partnerschap en de gesprekken over een vervanging van het Franse bedrijf liepen al een tijdje. De verwachting is dat Renault later op de dag haar vertrek als technisch partner en ondersteuner van e.dams gaat bekend maken. De inschrijving in de FE, ligt ook in handen van dit Franse team en de verwachting is dat de samenwerking met Nissan voortgezet gaat worden. De verwachting is dat de aandrijving die door Renault is ontwikkeld de naam van Nissan gaat meekrijgen.

Een logische stap voor Nissan, die een van de grootste fabrikanten van elektrische auto’s in de wereld is. Volgens het hoofd marketing en verkopen, Daniel Schillaci levert dit kampioenschap de mogelijkheid om de elektrische mobiliteit strategie van het merk te tonen. “Elektrische mobiliteit vormt een belangrijk onderdeel van Nissans DNA evenals onze rijke historie in de autosport”, verklaarde Daniele Schillaci, executive vice president voor global marketing en sales, zero-emission voertuigen en batterijen. “Daarom brengen we graag deze twee kernelementen samen in onze deelname aan Formula E.”

Daarmee keert het merk terug in de autosport nadat het onsuccesvolle LMP1-programma werd afgekapt. Daarmee is Nissan de volgende van de automerken die in de FE stapt, nadat BMW, Mercedes en Porsche eerder de stap naar het elektrische kampioenschap bekend maakten. Directeur van de klasse Alejandro Agag is blij met de komst van de Japanners. “Het is niet alleen een fantastisch welkom aan een nieuwe fabrikant in de Formule E-familie, het is ook mooi om te zien dat onze eerste Japanse fabrikant in het raamwerk stapt, wat toont hoe de wereldwijde elektrische revolutie is”, aldus de Spanjaard. “Japan is niet alleen een land die voor op loopt in nieuwe technologie met een van de grootste volgers van de Formule 1. Deze stap naar duurzame mobiliteit is in beweging en niet te stoppen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS