Formule 1

Fernando Alonso weet dat hij met Max Verstappen niet de schuldige was: "Ik was slechts passagier"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 juli 2017 19:52

Daniil Kvyat veroorzaakte met een late reactie de crash tussen hem, Fernando Alonso en Max Verstappen tijdens de eerste ronde van de Grote Prijs van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring tikte de Rus de auto van Alonso aan die daarop Verstappen raakte. De McLaren-Honda en de Red Bull Racing coureur vielen hierdoor onfortuinlijk uit de race. De wedstrijd had voor beide coureurs een keerpunt kunnen zijn in een reeks negatieve resultaten.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


"We hadden wederom een goede start", zei Alonso na de race in Spielberg tegen een reporter van Sky Sports. "Ik kon het voordeel halen uit de slechte start van Max Verstappen en Carlos Sainz. Ik lag dus al op de tiende plaats toen we bij de eerste bocht aankwamen. Maar de jongens achter mij kwamen te snel bij de bocht, remden niet genoeg en verknalden zo mijn race."

"Ik hoopte op een goede race maar had pech. Het lag niet in mijn handen, ik was slechts passagier. We weten dat het lastig is bij de start in het middenveld, maar het is niet nodig om een extra meter proberen te bemachtigen bij de eerste bocht. Soms riskeert de persoon achter je iets te veel."



Vergeet hem niet! Speel mee met de volgende trekking van de Staatsloterij

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS