Formule 1

Stoelendans in de F1: Valtteri Bottas in 2017 naar Renault? Esteban Ocon naar Force India?

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 oktober 2016 05:31

Silly-season is in volle gang. De geruchten gaan ditmaal de ronde over de komst van Nico Hulkenberg naar het Formule 1-team van Renault in 2017. Daarbij moet de Duitser wel onder zijn contract bij Force India uit gaan komen. Dat laat ruimte open aan een mogelijke overstap van Valtteri Bottas van Williams naar het team uit Enstone. Mocht de deal rondkomen, dan is er nog één plek over bij het Franse Renault F1-team. Het lijkt erop dat daardoor de discussie met Valtteri Bottas op gang begint te komen.


Williams, het huidige team van de Fin, wil graag de optie op de coureur lichten, waar een behoorlijke salarisverhoging aan gekoppeld is. Het is de reden dat het team uit Grove de beslissing voor zich uitschuift. Dat is waarom Renault nu als plan B voor de coureur om de hoek komt kijken volgens het Engelse Autosport.com. Dat heeft er volgens het Britse magazine in geresulteerd dat de Fin in gesprek is gegaan met het team uit Enstone, welke ook nog haar huidige coureurs Kevin Magnussen en Jolyon Palmer overweegt. Daarnaast is het talent Esteban Ocon, die op dit moment bij Manor rijdt ook nog een optie.

Ondertussen staat diezelfde Esteban Ocon volgens Autosport.com hoog op het lijstje bij Force India, mocht Nico Hulkenberg de renstal verlaten. Het lijkt erop dat de Fransman tot een soortgelijke deal kan gaan komen met het Indiase team, zoals nu ook met zijn huidige team Manor het geval is. Het kan mogelijk gaan leiden tot een hoge korting op de motoren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS