DTM

OFFICIEEL: Gerhard Berger nieuwe voorzitter van de organisatie van de DTM

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 maart 2017 06:36 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Gerhard Berger is de nieuwe voorzitter van de organisatie van de DTM, de ITR. De Oostenrijker volgt de oprichter van het kampioenschap Hans Werner Aufricht op. De Duitser nam een stap terug. Een van de opdrachten die Berger meegekregen heeft is de klasse op lange termijn aantrekkelijk te blijven houden.

Gerhard Berger en Lucas Auer

“Ik startte mijn autosportcarrière in het toerwagenracen en volgde de DTM altijd met interesse”, reageerde de voormalig Formule 1-coureur van McLaren en Ferrari. “De DTM is een topklasse product met onafhankelijke, krachtige regels, met sterke fabrikanten, topsponsors, belangrijke internationale partnerschappen en vele fans. Dit is een goed startpunt met fantastisch potentieel voor de toekomst. De eerste taak waar ik me op focus in de komende week is om samen met de ondersteuning van collega’s, een dieper zicht te kregen op de details. We gaan dat deze sterke basis gebruiken om een gezamenlijke strategie voor de toekomst te creëren.”

“Terwijl we dat doen, overweeg ik verdere ontwikkelingen van onze internationale partnerschappen”, legt Berger uit. “Ook met betrekking tot nieuwe fabrikanten, spectaculaire raceauto’s die het respect van de coureur vragen, alsmede een format dat sport en entertainment als even belangrijk ziet.”

Naast Aufrecht hebben Hans-Jurgen Abt en Walter Mertes ook afscheid genomen van de directie van de ITR. Mertes blijft wel in een rol als managing director van de Formule 3-tak, welke ook het Europees Formule 3 kampioenschap organiseert. Terwijl Abt betrokken blijft bij het kampioenschap door zijn team dat met Audi rijdt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS