Formule 1

Gerhard Berger looft Max Verstappen: "Overduidelijk kandidaat voor wereldtitels"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 3 juni 2016 15:51

Gerhard Berger is ervan overtuigd dat Max Verstappen in de toekomst wereldkampioenschappen gaat winnen in de Formule 1. Met zijn achttien jaar is de Nederlander de jongste Grand Prix winnaar in de geschiedenis van de sport. Berger heeft Max al vanaf jonge leeftijd gevolgd en hij is overtuigd van zijn kwaliteiten.


“Hij is nog jong, hij moet alles nog bewijzen maar ik vind hem overduidelijk een toekomstig kandidaat voor de wereldtitel", ertelde Berger aan Motorsport.com. "Ik heb hem nauwgezet in de gaten gehouden toen hij in de kartsport actief was, omdat mijn neefje, Lucas Auer, tegen hem racete. Vervolgens heb ik hem bekeken toen hij in de F3 reed, omdat ik voor de FIA werkte."

"Ik weet nog goed dat mijn zus, de moeder van mijn neefje, me op een dag vroeg: ‘Waarom praat je zo vaak over die Max Verstappen?’ Ik zei: ‘Het is heel eenvoudig, hij is buitengewoon’. Dus op basis van de racevaardigheid die ik al in een eerder stadium bij Max gezien heb, weet ik zeker dat hij een goede kandidaat voor de toekomst is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS