DTM

Mortara race winnaar, Wittmann kampioen!

Uitgegeven door Peter Vader • 16 oktober 2016 18:20 • Print artikel

Met een vierde plaats in de zondag race tijdens de DTM-finale op de Hockenheimring, kon BMW-rijder Marco Wittmann zich kronen tot DTM-kampioen 2016. Zijn laatst overgebleven rivaal in het titel gevecht, Edoardo Mortara in de Audi RS 5 DTM, ging op zondag in Hockenheim weliswaar als race winnaar over de streep, maar de Italiaanse Zwitser kwam ondanks zijn achtste DTM-overwinning, vier punten te kort op de nieuwe kampioen Wittmann. Voor Marco Wittmann is het na 2014 al de tweede titel in de DTM. Voor BMW is het na 1987, 1989, 2012 en 2014 de vijfde keer dat ze de DTM titel naar huis meenemen. "Dat was een turbulent race en Edoardo was erg sterk," vatte Wittmann na afloop de gebeurtenissen samen en prees hij zijn concurrenten. "Het is een geweldig gevoel om de titel na 2014 opnieuw te veroveren. Dat is gewoon geweldig!"

Wittmann kampioen 2016

De DTM-finale op de Hockenheimring presenteerde zich aan de 142.000 toeschouwers op zijn best. Het hele race weekend was er boeiend toerwagen racen te zien met deur-aan-deur-duels, die voor een waardige finale zorgden. Op zondag reden naast race winnaar Edoardo Mortara de twee AMG coureurs Christian Vietoris en Paul Di Resta naar een tweede en derde plaats, zij kunnen met podiumplaatsen de winterstop ingaan.

Edoardo Mortara heeft er alles aan gedaan om de titel naar zich toe te trekken: 17 punten was het verschil voor de race. Na een mislukte start worstelde hij zich naar voren, waarbij hij talloze BMW rijders tegenkwam. In de zesde ronde pakte hij de kop voor Wittmann. Na 39 ronden kwam Mortara met 3,040 seconden voorsprong op Vietoris als winnaar over de finish. Wittmann behaalde de vierde plaats, voldoende om in de laatste race van het seizoen de titel te winnen. Achter hem reden BMW rijders Timo Glock, Maxime Martin en Tom Blomqvist in de punten. Jamie Green en Robert Wickens wisten de negende en tiende plaats te bezetten. Een spannende seizoensfinale 2016, die traditioneel werd afgesloten met vuurwerk tijdens het passeren van de eindstreep door de racewinnaar Mortara en de nieuwe kampioen Wittmann.

Mortara race winnaar met vuurwerk

Het ‘Championship Manufacturers' werd ook beslist tijdens de laatste race. Het Audi Sport Team Abt Sportsline veroverde het team klassement met 319 punten, voor BMW Team RMG (290 punten). In het fabrikanten klassement won Audi met 700 punten, met een voorsprong op BMW (647 punten) en Mercedes-Benz (471 punten).

Wittmann kampioen met BMW

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS