DTM

Geen onzekere toekomst voor Mercedes DTM-coureurs? "Mercedes heeft altijd bekend gestaan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 augustus 2017 11:56 • Print artikel

Mercedes wil haar DTM-coureur ook na het seizoen 2018 behouden. Het merk maakte recent bekend dat zijn na 2018 uit het Duitse kampioenschap vertrekken en overstappen naar de Formule E (FE). Daarmee is er een onzekere toekomst voor zes van haar huidige coureurs.

2017 DTM


Dit jaar heeft het team het aantal auto’s teruggebracht naar zes bolides. De autofabrikant nam Edoardo Mortaro van Audi over en behield haar vaste coureurs Gary Paffett, Paul di Resta, Robert Wickens en Lucas Auer. Daarnaast keerde Maro Engel terug die in de FE rijdt voor Venturi. Naast het elektrische kampioenschap blijven er tevens opties voor de coureurs over in diverse GT-klassen.

“Mercedes heeft altijd bekend gestaan voor de nauwe band met haar coureurs, het onderhouden van lange termijnrelaties met haar rijders”, reageerde Mercedes DTM-directeur Ulrich Fritz. “Als je kijkt naar de twee coureurs die het DTM-programma vorig jaar hebben verlaten, Max Gotz en Dani Juncadella, ze zijn nog steeds onderdeel van het gehele team en dat is wat we ook voor hen proberen te bereiken. Aan de andere kant, als ze iets anders willen doen, ga ik ze zeker niet in de weg staan.” De grote vraag is of het bedrijf uit Stuttgart uit haar vaste coureurs gaat kiezen voor het Mercedes Formule E-team.

“Het is te vroeg om daar wat over te zeggen, het is nog twee jaar te gaan”, aldus de Duitser. “Maar in de DTM hebben we de sterkste line-up wereldwijd, zou ik zeggen, wat betreft rijderskwaliteit. Dus je neemt misschien één van deze coureurs, omdat ze zeker competitief gaan zijn. Natuurlijk heeft Maro een voordeel, omdat hij op dit gebied al ervaring heeft, maar ook Edo, omdat hij jaren geleden veel testwerk deed met Abt. We gaan het zien.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS