Formule 1

Gerhard Berger gelooft in bestaansrecht van de DTM met twee fabrikanten

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 augustus 2017 17:11

Volgens DTM-voorzitter Gerhard Berger kan zijn kampioenschap ook zonder Mercedes en slechts twee fabrikanten overleven. Het Duitse automerk kondigde recent zijn vertrek na 2018 uit de toerwagenserie aan. Dat geeft de Oostenrijker voldoende tijd om voor het seizoen daarop een nieuwe fabrikant aan te trekken.

2017 DTM Mercedes


“Voor iedereen was het een grote verassing”, zegt de voormalig F1-coureur tegen het Engelse Autosport. “Nu heeft iedereen het gevoel dat het drie à vier weken in beslag neemt om te kijken hoe we ons voelen, om het te laten zakken en te zien wat de juiste stappen zijn. Natuurlijk is het op het moment de verdomde vakantieperiode. Vele jaren was de DTM twee fabrikanten met Mercedes en Audi, en ik zie geen reden waarom dat niet opnieuw kan. We hebben ook anderhalf jaar om hopelijk een andere fabrikant te krijgen.” Een sleutel lijkt daarbij het gebruik van de nieuwe tweeliterturbomotor die al in het Japanse Super GT-kampioenschap wordt gebruikt en waardoor fabrikanten als Lexus, Nissan en Honda makkelijker binnen te halen zijn. Berger wijst de stap van de hand om de huidige GT3-specificaties aan te nemen, waarbij mogelijk wat prestatiebeperkingen van de auto gehaald worden.

“We zitten net in de finale discussie over wat het beste aandrijfconcept is”, zegt de voormalig coureur van onder andere McLaren en Ferrari. “En ik zou zeggen dat tweeliter, viercilinderturbo onze poleposition is. Maar nu met dit bericht is alles voor het moment stilgezet. Ik denk dat we aan het einde van augustus weten in welke richting we gaan. Ik denk dat we nu moeten omgaan met deze situatie. Ik had een duidelijk idee over wat de juiste richting was, tot een week geleden, toen Mercedes nog steeds aan boord was. Er zijn veel verschillende ideeën en ik moet zeggen dat het huidige concept van de DTM-auto’s briljant is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS