DTM

Ekström pakt zijn eerste overwinning dit seizoen in Spielberg en stelt zich kandidaat voor de DTM-titel 2017

Uitgegeven door Peter Vader • 23 september 2017 17:18 • Print artikel

In de zaterdagrace van de DTM op de Red Bull Ring heeft Audi-coureur Mattias Ekström opnieuw een stap gezet naar de titel. De Zweed won zijn eerste race van dit seizoen in de vijftiende wedstrijd en vergrootte daarmee zijn voorsprong in het rijdersklassement tot 28 punten. "We hebben lang genoeg gevochten voor de eerste overwinning en drie keer was ik er vlakbij, maar steeds werd ik toch tweede. Met dit geweldige weer kan ik echt van deze overwinning genieten", zei Ekström na de wedstrijd.

Mattias Ekstrom

Ook blijdschap bij zijn werkgever Audi. De Ingolstädter namen het hele podium in beslag, met een tweede plaats voor Jamie Green en Nico Müller op de derde plaats. Met het fantastische decor van de Red Bull Ring als achtergrond, werd Mercedes-AMG-coureur Robert Wickens vierde. Met zijn BMW M4 DTM, verzekerde zich titelverdediger Marco Wittmann van de vijfde plaats.

null

Tot vier ronden voor het einde van de wedstrijd leek Jamie Green op een zekere overwinning af te stevenen. De Brit, gestart vanaf pole position, leidde de race voor lange tijd. In de 36e minuut haalde Ekström zijn teamgenoot in. "Mattias was een beetje sneller dan ik", analyseerde de als tweede geeindigde Green. "Natuurlijk wilde ik winnen. Mijn inzet was echter niet genoeg om dit te realiseren, maar ik ben toch tevreden."

Robert Wickens legde aan het begin van de race de basis voor zijn vierde plaats. Van een zevende plaats wist hij zich op te werken naar een vierde en verdedigde zijn positie tot aan de finish tegen Marco Wittmann. Bij een aanrijding in de eerste fase van de race beschadigde de Canadees zijn auto en was hij vervolgens bezorgd dat hij helemaal niet aan de finish zou aankomen. "Dit was echt een zware race vandaag," zei de Mercedes-coureur na afloop. "Na de pitstop was de afstand naar Wittmann iets groter en ik kreeg ik een beetje lucht. Het was uiteindelijk een goed resultaat!" Marco Wittmann kwam op zaterdagmiddag als vijfde over de eindstreep: "Ik had een goed gevecht met Robert en een aantal mogelijkheden om in te halen. Uiteindelijk lukte dit toch niet.", zei Wittmann.

null

In het rijddersklassement kon Ekström zijn voorsprong vergroten vanwege zijn 23e DTM-overwinning. Met 162 punten staat de Zweed nu op de eerste plaats, voor Green (134), die nu tweede in het kampioenschap is. Lucas Auer, die slechts achtste in zijn thuiswedstrijd werd, staat derde met 131 punten voor Wittmann (125) en René Rast (124). De Audi-coureur spinde na een botsing, viel terug naar achteraan het veld en eindigde zonder punten. Voor de wedstrijd stond Rast nog derde in het klassement. Met 84 punten te verdelen blijven er theoretisch nu nog tien coureurs over in de titelstrijd.

De tweede DTM race in Spielberg begint om 15:15 uur op zondag, de ARD begint met uitzenden van het evenement om 15:00 uur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS