DTM

DTM: Lachende gezichten bij Audi na absolute dominantie in Budapest

Uitgegeven door Peter Vader • 24 september 2016 14:34 • Print artikel

Grote vreugde voor Audi na de kwalificatie voor de zaterdag DTM race in Budapest: acht Audi’s op de eerste acht plaatsen met Edoardo Mortara op pole position. Met een rondetijd van 1m35.282s in een vermakelijke kwalificatiesessie, claimde de Italiaanse Zwitser de beste startpositie voor de vijftiende race van het seizoen. Zijn marge op de DTM lijstaanvoerder, BMW ‘s Marco Wittmann (1m35.893s) is aanzienlijk: de laatste is slechts tiende op de grid. Robert Wickens (1m36.081s), die ook nog kans op het winnen van de DTM-titel heeft, zal zelfs starten vanaf de zeventiende plaats in de veertig minuten lange zaterdag race. De onderlinge gewichtsverschillen zijn ook noemenswaardig. Ten opzichte van de Audi RS 5, is de AMG C 63 vijfentwintig kilo zwaarder, de BMW M4 is daarentegen 17,5 kilogram lichter dan de Mercedes-AMG.

DTM Mortara
Jamie Green zag zich in de laatste ronde van de kwalificatie verslagen worden door Mortara en zal naast hem op de voorste rij vertrekken. Achter de acht Audi-rijders op de eerste acht plaatsen, was Felix Rosenqvist (1m35.870s) negende op de grid als de best geplaatste Mercedes-AMG bestuurder, gevolgd door Marco Wittmann. De als vijftiende gekwalificeerde António Félix da Costa zal vijf plaatsen teruggezet worden op de grid, nadat de Portugese coureur zijn derde waarschuwing van het seizoen op de Nürburgring had opgelopen.

Edoardo Mortara, eerste startplaats, Audi: "Voor mij is dit een absoluut uitstekende kwalificatie. In de laatste ronde ging ik tot het uiterste en greep de pole position. Nu heb ik zeven collega-Audi-rijders achter me, ik kon mij geen betere situatie bedenken. Ik moet nu deze race winnen, ongeacht wat, en ik hoop echt dat we in staat zijn deze uitstekende uitgangsposities als de Audi-team te benutten!”

Jamie Green, tweede plaats, Audi: "Natuurlijk is het verliezen van de pole position in de laatste kwalificatieronde erg vervelend. Tijdens mijn laatste ronde, maakte ik een fout en zocht ik naar de pits. Helaas was ik niet in staat om nog een ronde te doen. Echter, er zijn veel dingen die heel goed gaan, ik ben erg blij met de tweede plaats. Ik denk dat ik niet al te veel mogelijkheden heb voor de race: ik zal moeten rijden voor mijn team Audi Sport. Tenslotte staat Edoardo voor mij in het kampioenschap."

Miguel Molina, derde plaats, Audi: "Ik ben blij dat ik erin geslaagd ben om weer vooraan op de startgrid te staan. Voor ons ging alles goed in de kwalificatie. De set-up van de auto was erg sterk en we moesten geen fouten maken. Ook al hebben we de best mogelijke startpositie voor de hele Audi ploeg, is de klus nog niet klaar. We zullen onze stempel moeten drukken in de race. Ik hou echt van dit circuit en ik ben altijd snel hier geweest. Nu hoop ik op veel punten voor mijzelf, voor Audi en – natuurlijk - voor Edoardo Mortara, die op dit moment onze beste chauffeur is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS