Dakar

Robert van Pelt vastbesloten om finish te halen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 januari 2017 20:24 • Print artikel

De finish van de Dakar Rally komt steeds dichterbij voor Husqvarna-rijder Robert van Pelt. De Ridderkerker kan de finish ruiken in Buenos Aires. Tot op dit moment is het een zware Dakar geweest voor Robert, maar hij is vastbesloten om de finish te halen en staat in de top vijftig in het algemeen klassement.

Dakar 2017Robert van Pelt


De etappe van donderdag liep van Chilecito naar San Juan met eindelijk weer eens goede omstandigheden. De temperaturen waren boven de dertig graden en het af te leggen traject was mooi droog. De etappe was 754 kilometer lang, met in het begin een gedeelte waarbij het heel moeilijk navigeren was. Vele rijders raakten hier de weg kwijt en verloren tijd.

De man uit Ridderkerk staat op een 47ste plaats in het algemeen klassement en blijft vierde in het kistklassement. Wel is de achterstand op de derde man ondertussen opgelopen naar 52 minuten. De etappe van vandaag loopt van San Juan naar Rio Cuarto en is 759 kilometer en Van Pelt rijdt rond . Ook hier is het droog en dit betekent dat het einde van de rally in mooie zonnige omstandigheden verreden gaat worden!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS