Dakar

Robert van Pelt vierde in kistklassement in Dakar 2017, monsterrally valt deels in het water

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 januari 2017 18:53

Husqvarna-rijder Robert van Pelt heeft een goede achtste etappe in de Dakar Rally achter de rug. Winnaar van deze marathonetappe was Joan Barreda met 4 uur 28 minuten en 21 seconden. Matthias Walkner en Sam Sunderland tekende voor de respectievelijk tweede en derde plaats. De etappe van Uyuni naar Salta bevatte wederom natte gedeeltes, het was een lange zware dag. Door weersomstandigheden werd niet het het gehele traject afgelegd. Van Pelt blikt terug op de dag van gisteren. De etappe van vandaag werd gecanceld.

Dakar 2017 Robert van Pelt

Van Pelt reed een goede race met een 41ste positie als resultaat van deze achtste etappe. Zijn tijd was 41 minuten 24 seconden achter de etappewinnaar. Hierdoor stijgt de Husqvarna coureur vier plaatsen in het algemeen klassement en staat nu op een 46ste plaats. Tevens is hij momenteel weer de hoogst geklasseerde Nederlander in het klassement.

In het kistklassement bezet hij de vierde plaats, er resten nog drie dagen om een achterstand van zestien minuten weg zien te werken om de rally uiteindelijk in de top drie af te kunnen sluiten. De etappe van vandaag werd gecanceld.