Dakar

Geen hattrick voor Gerard de Rooy, Sotnikov met Kamaz wint etappe 7 in Dakar 2017

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 januari 2017 22:54 • Print artikel

Dmitry Sotnikov heeft de zevende etappe van de Dakar 2017 op naam geschreven. Ton van Genugten liep de overwinning net mis. De snelle man van Petronas Team De Rooy werd tweede op twee minuten en 51 seconden achterstand. Gerard de Rooy kon in zijn Iveco vrachtauto ditmaal geen derde dagzege toevoegen aan zijn totaal. De route van La Paz naar Uyuni werd gisteren al door de organisatie aangepast naar een afstand van 160 kilometer door weersomstandigheden. Maar kort voor de start van de zevende etappe van de Dakar 2017, besloot men nogmaals de proef in te korten naar 141 km.

Dakar 2017 stage 7


Ondanks de korte proef kon Gerard de Rooy vandaag een hattrick scoren, maar helaas lukte dat niet. Hij moest vier minuten en 25 seconden toegeven op Sotnikov. De Rooy noteerde de vierde positie. Federico Villagra stuurde zijn Iveco naar een mooie derde plaats.

Hans Stacey positioneerde zich op een zesde plaats met een achterstand van zeven minuten en tien seconden. Pascal de Baar maakte de top tien compleet op negen minuten en achttien seconden achter de winnaar Sotnikov.

Overigens beleefde Tom Coronel in zijn buggy een spannend momentje toen hij de grote Scania Torpedo van Maurik van den Heuvel zag naderen, deze ging dicht bij Coronel op de zijkant.

Voor het algemeen klassement deed De Rooy wat hij moest doen, met twee minuten en elf seconden behoudt hij de leiding. Etappewinnaar Sotnikov wordt door mede Kamazrijder Eduard Nikolaev gevolgd op vijf minuten en 57 seconden. De Baar, Stacey en Peter Versluis staan ook solide in de top tien.

De laatste dag! Heb je al een lot voor de Staatsloterij van 10 januari?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS