Karting • CIK-FIA

Laurens van Hoepen blij met plaatsje in het fabrieksteam van Tony Kart: "Zoveel zin in komend seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 december 2017 13:49 • Print artikel

ROTTERDAM - Laurens van Hoepen rijdt komend seizoen voor het fabrieksteam van Tony Kart. Daarmee komt de twaalfjarige Rotterdammer uit voor één van de meest prestigieuze teams in de kartsport. Na zijn titel in het Nederlands en het Europees kampioenschap bij de Mini Junioren maakt Laurens nu de overstap naar de OK Junior-klasse.

Laurens van Hoepen in het fabrieksteam van Tony Kart

“Het is natuurlijk heel mooi dat ik komend seizoen voor het fabrieksteam van Tony Kart rijd. Ik ben er zo blij mee”, zegt Laurens. “Ook gaaf dat Tony Kart deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy. Ik ben twee nu twee keer naar de fabriek van tony Kart in Italië geweest en dat was echt indrukwekkend. Het was mooi om al die machines te zien die de chassis’ en de velgen maken. We hebben daar ook een gesprek gehad met de directeur van Tony Kart en zijn dochter en dat was een leuk en goed gesprek. Daarna hebben we het contract getekend en heb ik een stoeltje gepast.”

Voor het racetalent uit Rotterdam wacht een druk jaar. Komend seizoen rijdt de snelle karter het DKM, het WSK, het WK en het EK, samen goed voor zo’n 25 (!) raceweekeindes. “Het wordt veel drukker dan het afgelopen seizoen, maar ik vind het geweldig. Het zijn allemaal heel mooie kampioenschappen met veel concurrentie. Daar leer je alleen maar van, word je beter van.” Zijn school ondersteunt hem in zijn carrière en zorgt ervoor dat hij de twee met elkaar kan combineren. “Daar ben ik heel blij mee.”

Het nieuwe seizoen begint komende maand al voor Laurens, als zijn testprogramma begint. In totaal heeft hij tien testdagen waarbij hij circuits aandoet als die van Lonato en Adria. Die testdagen zijn meer dan welkom. Niet alleen om de kart zo goed mogelijk af te stellen, maar zeker ook omdat hij in een nieuwe klasse begint.

Toch stapt hij met zelfvertrouwen in, zegt Laurens. “Ik heb al vier keer in een OK Junior-kart gereden. Na vijf rondjes was ik er al wel aan gewend”, zegt de sympathieke Zuid-Hollander. “Hij gaat heel hard, maar dat maakt het ook leuk. Rijden in zo’n kart is wel zwaar voor de nek. Dat heb ik wel gemerkt toen ik op het circuit van Genk voor het eerst in een OK Junior stapte.”

Laurens van Hoepen in actie

Meer trainen is dus het devies voor komend seizoen. “Ik doe nu meer nekspieroefeningen. Verder doe ik elke dag opdrukoefeningen, boks ik veel en fiets ik elke dag op tempo naar school. Ook ga ik weleens hardlopen. Ik heb het er allemaal voor over, want ik vind deze sport zo leuk om te doen en ik wil heel ver komen.”

Concrete verwachtingen voor komend seizoen heeft het talent niet. Laurens: “Het is een leerjaar, dat besef ik heel goed, al kan ik niet echt zo denken. Ik wil altijd winnen, in welke klasse ik ook rijd. Ik kan niet meedoen voor de twintigste plaats of zo. Zo zit ik niet in elkaar.”

Dus kijkt hij reikhalzend uit naar de komende tests. Hij wil zo goed mogelijk voorbereid aan de start verschijnen. “Ik kan echt niet wachten. Ik heb zoveel zin in komend seizoen. Het is weer een nieuwe uitdaging. Ik wil me bewijzen!”

Laurens van Hoepen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Waterford, Safin, OMP, Ibea, Ferrari Driver Academy, OTK en Tony Kart.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS