Karting • Karting Diversen

Laurens van Hoepen kent superseizoen! "Dit is waar ik het hele seizoen hard voor heb gewerkt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2017 13:24 • Print artikel

ROTTERDAM - Zijn seizoen kan nauwelijks beter. Karter Laurens van Hoepen (12)†werd een paar weken geleden Nederlands kampioen bij de Mini-junioren en hij pakte vorige week in ItaliŽ ook de zeer prestigieuze Europese titel (X30 mini). Het jonge racetalent uit Rotterdam reed ook in het Italiaans kampioenschap naar het podium.†Zijn honger naar succes is nog steeds niet gestild. Over twee weken rijdt Laurens de International Rok Cup Finals in het Italiaanse Lonato.

Laurens van Hoepen

Europees kampioen. Een titel om trots op te zijn. "Ik ben er echt superblij mee", aldus Laurens. "Dit is waar ik het hele seizoen hard voor heb gewerkt." Hij begon al op zijn derde met karten, sindsdien gaat het, letterlijk en figuurlijk, snel met hem. De sympathieke Zuid-Hollander werkt er keihard voor.†"Ik ben er iedere dag mee bezig. Het karten zit in mijn hoofd en hart. Er bestaat niks leukers. Ik wil ook in de autosport het hoogste niveau bereiken, net zoals Max Verstappen. Daarom†heb ik er alles voor over."

Zo werkt de rijder van het fabrieksteam CRG Gamoto met een personal trainer. "Conditietraining, maar ook bokstraining. Dat is conditioneel zo zwaar. Soms ben ik†na een bokstraining helemaal kapot. Je leert ervan. Een bokser kan niet zonder goede reflexen. Die moet weten wat zijn tegenstander gaat doen, vůůr die tegenstander een move maakt, vooruit denken. Een coureur moet ook vooruit kunnen denken. Je hebt in de auto je reflexen†hard†nodig."

Laurens is een leerling van het Montessori Lyceum†Rotterdam. De combinatie school en (top)sport is niet altijd†gemakkelijk. "Elke keer dat we naar ItaliŽ gaan, verblijven we er een dag of vier. Dan komen we zondagavond laat thuis. Je bent moe van het†racen en het reizen. Toch moet je†de volgende†morgen naar school.†Maar je zult mij niet horen klagen."

Laurens praat veel in de'we-vorm'. Met 'we' bedoelt hij meestal zijn vader Peter van Hoepen, monteur Cees Vos en zichzelf. "We vormen met zijn drieŽn†een team in het team. Papa†doet alles voor me. Hij regelt de boel, gaat altijd met me mee. Ook naar het buitenland. Hij is mijn manager, maar vooral mijn vader. Ik vind het fijn dat hij altijd in de buurt is. Papa racete vroeger zelf ook."

Laurens van Hoepen

Laurens heeft ook voor zijn monteur enkel lof.†"Cees is 34, maar hij zit al langer dan 20 jaar in de kartsport. Hij weet er veel van.†We hebben lol, maar zijn serieus wanneer we serieus můeten zijn.†Zo stellen we samen de motor af. Wat kunnen we er nog aan verbeteren?†We hebben aan ťťn woord genoeg. Cees is ťťn van de beste monteurs in de wereld."

Laurens is pas 12, maar hij weet precies wat hij wil. "Liefst de Formule 1", zegt hij. "Het hoogste†van het hoogste†in de autosport. Wie mijn idool is? Lewis Hamilton. Hij heeft een mooie rijstijl. En Lewis blijft onder alle omstandigheden kalm.†Max Verstappen is ook keigoed."

Laurens van Hoepen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door CRG, Waterford, DHG, Porto di Lusso, JB Racing en Gamoto.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS