Karting • CIK-FIA

Kas Haverkort glundert! Een nieuw seizoen en een nieuw avontuur

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2016 07:44

RHEEZERVEEN - Kas Haverkort gaat een nieuwe uitdaging aan. Het jonge talent uit Overijssel wil de richting op van de nieuwe CIK FIA klasse: OK. Gezien zijn jonge leeftijd zal Haverkort uitkomen in de OK Junior en gaat hij samenwerken met het gerenommeerde Keijzer Racing, en in de X30 met Brand Racing. Danny Brand is op zijn beurt weer goed thuis in de Rotax Max en X30 en blijft in ieder geval de begeleider/monteur van Haverkort in zowel de OK Junior als in de X30 Junior. Kas Haverkort heeft fabrieksondersteuning van CRG en qua motoren gaan ze racen met TM-motoren.

Keijzer Racing Kas Haverkort OK en X30

Haverkort testte onlangs met Keijzer Racing in het Italiaanse Lonato en daar kende de veelbelovende karter een prima performance. “Ik was echt onder de indruk, gezien zijn jonge leeftijd. Dit is er wéér één”, doelde Willemjan Keijzer, die zelf in zijn loopbaan Europees kampioen werd in 1995 bij de Junioren en na zijn carrière een succesvol kartteam opzette. Keijzer ziet gelijk wat een rijder in huis heeft. “Kas leert snel en heeft de snelheid. Je ziet dat Danny al een hele goede basis heeft gelegd met Kas. Kas is heel gedreven, leergierig, sportief en hij gaat goed op school. Een stukje discipline voor een jongen van twaalf. Je ziet niet veel dat een jonge rijder op deze manier met zijn sport omgaat.”

“We doen een combinatie van OK Junior en X30 en dan moet je denken aan wat DKM-wedstrijden. We beginnen wel met de komende WSK-test in Italië. Dat is de eerste internationale krachtmeting en dan heb je een goed vergelijk waar je staat”, legde Keijzer uit.

“De plannen zijn; om dit jaar te gebruiken om Kas klaar te stomen voor de grote wereld”, vulde Danny Brand aan. Hij werkt al twee jaar samen met Kas en omschrijft die samenwerking als uniek. De afgelopen twee jaar boekten Danny en Kas grote successen in de MiniMax. Nu gaan ze een flinke stap hoger en worden de krachten van Keijzer Racing en van Brand Racing gebundeld. “We starten het OK-project onder supervising van Keijzer Racing. Willemjan is meer thuis in die wereld en ik blijf Kas begeleiden in de OK en in de X30. De X30 sluit beter dan Rotax Max aan op de OK klasse.”

Brand Racing Danny Brand en Kas Haverkort

“Ik ben dealer en zegelpunt van X30 en we gaan met CRG rijden. De X30 valt onder mijn hoede. We hebben er zin in en we gaan er 100% voor! We gaan het X30 kampioenschap van de KNAF doen, dan het Europees Kampioenschap X30 en hopelijk het Wereldkampioenschap. Het WK X30 in Le Mans, dat zou een toetje zijn”, aldus Danny Brand.

En de rijder zelf dan? Die glundert van top tot teen! Kas Haverkop is in zijn nopjes na zijn testen en kijkt er naar uit om weer aan races mee te doen: “Ik ga OK Junior en X30 Junior rijden. Voor de X30 doen we mee met de X30 Knaf Cup en internationaal aan het EK X30 en het WK X30. Het eerste DKM valt helaas samen met de eerste NK van de X30, maar de andere DKM-races race ik wel. We rijden de races van de OK Junior bij Keijzer Racing met CRG en TM motoren. Naast Willemjan begeleidt ook Danny Brand mij. Danny sleutelt alle races voor mij, OK Junior en X30. De OK junior is heel leuk. Ik heb er nu een paar keer mee getest. De snelheid is mooi en je moet de kart aandrukken, dan moet je naar voren leunen en choken tot ie begint te lopen. Ook rijden we in OK Junior met zachtere compound banden dan ik gewend was in de Rotax Max, en die banden voor het OK geven erg veel grip.”

Kas Haverkort testte onlangs in Lonato en Kerpen met Keijzer Racing. Dat beviel goed. “Er is direct al een goede samenwerking met het team van Willemjan. Hij is aardig, en ik voel me op mijn gemak bij hem en zijn team. Danny is mijn monteur en begeleider. Zo hebben we het beste van twee werelden. Danny doet de X30 en dat vind ik ook een leuke klasse. Heel mooi weer eens een andere klasse, een nieuwe uitdaging en een afwisseling. Het lijkt me een hoog nivo, helemaal met de EK en WK”, zei Kas Haverkort die staat te popelen om te gaan racen. “Ik heb heel erg zin in de races en in de grote wedstrijden. Ik kan bijna niet wachten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS