Karting • Chrono

Masuni Racing levert twee podiumklanten af in één weekend! "Door te analyseren leren we veel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 mei 2017 15:06 • Print artikel

BERGHEM – Als klein kartteam opboksen tegen de grote in de paddock van het Nederlands kampioenschap is geen sinecure. Dat je dan ook succesvol kunt zijn, bewijst Masuni Racing. De rijders Niek van de Mosselaar uit Wychen en Toby Bradwolff uit Oss pakten zondag beiden tweemaal een podiumplaats in de juniorenklasse tijdens de derde ronde van het NK in Berghem. Voor Niek was er bovendien de tweede plaats in het dagklassement!

Masuni Niek van de Mosselaar en Toby Bradwolff

Niek snelde naar de tweede, vierde en tweede in de respectievelijke races. Zijn teamgenootje Toby werd twee maal derde in de eerste en tweede heat, maar werd naast de baan gezet in de derde heat. Toch kwma hij nog terug en was daarmee goed voor de vijfde plaats in het dagklassement. Kortom: een uitstekend weekeinde voor Masuni Racing waarin zijn beide rijders veel punten voor het kampioenschap bijeen reden.

“De snelheid was goed, constant. Ik heb ook geen pech gehad”, zei Niek na afloop van de races in Berghem, waar op circuit Nieuw Zevenbergen net een nieuwe asfaltlaag was gestort. “We hebben veel samen getraind, een paar weekends. Wat dat betreft hebben we een goede voorbereiding gehad. Maar het nieuwe asfalt was wel wennen. Het rijdt fijner, het is vlakker. Het scheelt wel twee seconden per rondje.”
 
Toch stelde de vernieuwde baan hen ook voor een paar uitdagingen. Niek: “Hij is heel wisselvallig. Dat was moeilijk voor ons en de monteurs. Als je van de ideale lijn afgaat, verlies je veel tijd en pik je meteen veel vuil op.” Dat nam niet weg dat hij uitstekende prestaties neerzette op de Brabantse piste.

Zijn weekeinde begon al goed door tijdens de kwalificatie zijn kart naar de tweede tijd te sturen. “Daar was ik heel tevreden mee. Ik was één tiende van een seconde los van de nummer drie.” Daarna volgden op zondag zijn tweede, vierde en tweede plaats tijdens de races. “Ik heb er dit weekend het maximale uit gehaald. Ik ben heel tevreden over de dag.”

Dat hij en zijn teamgenootje Toby in Berghem zo goed gingen, heeft volgens Niek veel te maken met hun samenwerking. “We rijden zoveel samen. Door te analyseren leren we veel, boeken we progressie.”

Niek van de Mosselaar en Toby Bradwolff


Ook Toby kon met een tevreden gevoel terugblikken op het weekeinde op de baan waar hij op negenjarige leeftijd zijn kartcarrière begon. Al was hij niet helemaal tevreden met zijn kwalificatie, zei hij. “Ik had niet de perfecte afstelling”, aldus Toby. “Ik had er meer van verwacht, want in de trainingen ging het meteen goed.”

Dat hij de goede snelheid daadwerkelijk te pakken had, bleek gelukkig voor hem op de momenten dat het er echt toe deed. Dat was in de races natuurlijk. Toby, die ooit in de Honda Cadet begon en na twee jaar Minimax inmiddels bezig is aan zijn tweede seizoen bij de junioren, was dan ook dik tevreden met zijn derde plaats in de eerste twee races. “Jammer genoeg werd ik er in de laatste heat afgezet. Ik was aan het verdedigen toen ik een zet kreeg en in een bocht rechtdoor ging. Toch heb ik me nog kunnen opwerken”, verklaarde hij zijn negentiende plaats in de slotwedstrijd.

Niettemin kon hij tevreden terugkijken op een succesvol weekeinde. Eén waarin hij zijn status van toprijder bevestigde. “Ik vind het goed gaan, in de tent is de sfeer goed. Niek en ik sparren veel samen. Dat komt onze prestaties ten goede!”
 
Niek van de Mosselaar bedankt Pim Speelman, zijn ouders, Jan Daems, en Racecloud. 

Toby Bradwolff bedankt zijn sponsors Theunis Machinehandel in Oss, Bradwolff Construction in Oss Paul Joosten in Oss en Slangen voor de motoren. Verder bedankt hij Pim Speelman, zijn ouders, zijn oom en tante, Dimitri en het hele Masuni Racing-team.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS