Karting • Chrono

Samenwerking met Erwin van der Veen werpt zijn vruchten af: Joey Hanssen in stijl Nederlands kampioen KZ2

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juli 2017 20:25 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS – Hij rijdt al twaalf jaar in de KZ2-klasse, afgelopen weekeinde slaagde karter Joey Hanssen, uitkomend voor het topteam Kart Support van Erwin van der Veen, er tot zijn grote blijdschap in zich voor het eerst te verzekeren van de Nederlandse titel. Op het circuit van Spa-Francorchamps was de 26-jarige rijder uit Horst met drie mancheoverwinningen in de koningsklasse opnieuw ongenaakbaar.

Joey Hanssen in stijl Nederlands kampioen KZ2

“Het geeft een bijzonder gevoel, na zoveel jaar de titel winnen. Ik ben dit seizoen alleen maar bezig geweest met beter worden”, zei Joey, die in 2011 al eens op fantastische wijze de World Cup won en in 2013 Australisch kampioen. “Ik was dit weekend al vanaf de trainingen snel. Ik had wel verwacht dat het goed zou gaan, maar zo goed was wel boven verwachting.”

Joey, die dit seizoen al elf van de vijftien manches won, had zaterdag tijdens de kwalificatie de poleposition gepakt en zondag alle drie de races gedomineerd. “Iedereen schrijft je af omdat je al wat ouder bent, maar ik kan nu fulltime met mijn sport bezig zijn. Dat helpt natuurlijk enorm.”

Hoe dat zit? De sympathieke Limburger werkt sinds augustus vorig jaar bij Kart Support van Erwin van der Veen, eigenaar van een kartshop en een kartteam in Amersfoort. Daar test Joey kartmotoren en is hij begeleider van jong talent. “Het is leuk om met jong talent samen te werken. Het beste uit ze te halen. Ik vlieg de hele wereld over voor hun begeleiding. Zo ben ik vorige week nog in Rusland geweest.”

Joey Hanssen Nederlands kampioen KZ

Hij geniet van zijn werk. Zeker ook wat het technische gedeelte betreft. “Het is mooi als je spullen kunt maken die sneller zijn dan andere. Vroeger was het voor mij als rijder de kick om iemand in te halen, nu is het vooral een kick om iemand op het rechte stuk voorbij te kunnen rijden. Dan weet je dat je materiaal goed is.”

Hij is niet natuurlijk zomaar binnengehaald door Erwin van der Veen. Joey kart al 22 jaar, waarvan dus twaalf jaar in de prestigieuze KZ2. Ook heeft hij veel ervaring in de autosport. Zo racete hij onder andere in Canada NASCAR. Bij Kart Support werkt de coureur voor een gerenommeerd kartbedrijf en -team dat eerder al negen Nederlandse titels won. “De samenwerking met Joey gaat uitstekend”, zei een opgetogen Van der Veen. “We hebben veel Duitsers en jongens uit de autosport die bij ons trainen. Het gaat op dit moment heel erg goed.”

Kart Support, dat dit seizoen uitkomt in het NK, de DKM, het EK en het WK, werkt al heel wat jaren met het topmerk CRG. Een juiste keuze, zo liet Joey dit weekeinde maar weer eens zien. Maar Van der Veen weet natuurlijk als geen ander wat zijn materiaal in huis heeft. Hij durfde met een superrijder als Joey in de gelederen dan ook vol op de Nederlandse titel in te zetten. “Dat hoort er gewoon bij, hoe dan ook. De Nederlandse titel was het doel en die hebben we nu gewonnen”, zei een tevreden teambaas, die zijn rijder al één NK-ronde voor het einde onbereikbaar voor de concurrentie zag worden. “Nu al, kunnen we zeggen dat het een mooi seizoen is geweest.”

Nu Joey zijn Nederlandse titel heeft veiliggesteld, rest hem als karter dit seizoen nog één grote uitdaging: het WK KZ2 dat in september in Wackersdorf wordt gehouden. Hij kijkt ernaar uit. “Het is een mooie baan, ik heb er zelfs ooit een baanrecord gereden. Ik ben benieuwd wat daar mogelijk is!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS