Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Alex van ’t Hoff voorspelt spannend seizoen: “Slechts 0,5 sec van elkaar verwijderd”

Uitgegeven door Maurice Hoogers • 31 maart 2012 13:49

Ook bij het team van Mad and Daring is men momenteel druk met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Afgelopen week testte het team samen met het team van VeKa Racing twee dagen op Circuito de Navarra. Onder de Spaanse zon klokten de coureurs meteen competitieve rondetijden.


Mad and Daring was met twee auto’s afgereisd naar Spanje. Naast de Corvette C6.R GT1 van Rick Abresch had het team ook de beschikking over de Corvette C6.R GT1 van Alex van ’t Hoff, die hij komend seizoen gaat inzetten in de Supercar Challenge. Naast Rick Abresch en Alex van ’t Hoff kwamen ook Wolf Nathan en Danny Werkman in actie voor het team. Nathan komt komend seizoen in de Supercar Challenge uit met een V8Star van het team, maar was uitgenodigd om de Corvette eens aan de tand te voelen.

De eerste Corvette reed afgelopen seizoen met Rick Abresch achter het stuur al in de Supercar Challenge. De tweede Corvette, waarmee Alex van ’t Hoff uit gaat komen in de Supercar Challenge, reed afgelopen seizoen nog in het FIA GT1 World Championship. Selleslagh Racing Team, het Belgische team dat de Corvette’s altijd runde in het GT1-kampioenschap, heeft de wagens afgelopen winter weer onder handen genomen. “De beide Corvette's zijn door Sellenslagh helemaal klaargemaakt voor het nieuwe seizoen”, aldus Van ’t Hoff.

Alex van ’t Hoff kon na afloop spreken van een zeer goede test. “Rick en Wolf reden in de ene Corvette GT1 en Danny en ik in de andere GT1. Het was een super circuit en beide auto’s reden probleemloos hun ronden”, vertelt van ’t Hoff. “De tijden lagen zeer dicht bij elkaar, alles zat binnen 0,5 seconden. Het gaat dus een spannend seizoen worden.”

Het team wacht nu nog op de levering van de Corvette GT3, die bestemd is voor Danny Werkman. “Die is waarschijnlijk volgende week binnen”, verklaart Van ’t Hoff. “We hopen dan ook voorafgaand aan de start van het seizoen nog met deze auto een keer te kunnen gaan testen op Circuit Zolder.”

Het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge begint in het weekend van 21 en 22 april op Circuit Zolder in België.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS