Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

LINE-UP: Audi Sport bevestigt zijn officiële teams voor de komende TOTAL 24 Uur van Spa 2017

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juni 2017 10:51 • Print artikel

Audi Sport bevestigt zijn officiële teams voor de komende TOTAL 24 Uur van Spa. Net als ieder jaar telt de GT-wereld met veel ongeduld af naar een van de hoogtepunten van het seizoen, de TOTAL 24 Uur van Spa, die plaatsvindt op 29 en 30 juli op het mythische, glooiende asfalt van de Ardennen. Belgian Audi Club Team WRT, tweevoudig winnaar van de klassieker in 2011 en 2014, komt er aan de start met de vier Audi R8 LMS die het volledige seizoen van de Blancpain GT Series Endurance Cup betwisten, bestuurd door de trio’s Stevens-Fässler-Vanthoor, Berthon-Richelmi-Tréluyer, Green-Leonard-Dennis en Mayr Melnhof-Venter-Caygill.

Belgian Audi Club WRT


Maar daar stopt het niet voor Team WRT van Vincent Vosse, aangezien verder ook twee wagens worden ingezet onder de naam Audi Sport… en toevertrouwd aan twee topteams! Op een van de twee wagens vinden René Rast en Nico Müller elkaar terug, met dit jaar Antonio Garcia als nieuwe teamgenoot. De andere Audi R8 LMS wordt klaargestoomd voor een Belgische rijder: Frédéric Vervisch versterkt twee recente winnaars van de 24 Uur van de Nürburgring, Christopher Mies en Connor De Phillippi!

Twee andere ‘officiële’ Audi worden toevertrouwd aan Audi Sport Team ISR met Pierre Kaffer, Kelvin van der Linde en Frank Stippler, en daarnaast Audi Sport Team Saintéloc, waar Jules Gounon, Christopher Haase en Markus Winkelhock elkaar zullen aflossen.
“We geven onze vier officiële wagens onderdak bij ervaren teams die regelmatige deelnemers zijn aan de Blancpain GT Series”, onderlijnt Chris Reinke, patron van Audi Sport customer racing. “We hebben samen veelbelovende rijderscombinaties uitgewerkt, die in staat moeten zijn om voor de zege te strijden in de Ardennen.” Dat staat genoteerd!

Afspraak dus over iets meer dan een maand op het circuit van Spa-Francorchamps voor de grootste race ter wereld die uitsluitend voorbehouden is aan GT-bolides!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS