Formule 1

Blancpain GT Series: frustrerend raceweekend voor Belgian Audi Club Team WRT in Silverstone

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2017 09:06

De vierde wedstrijd van de Blancpain GT Series, de tweede in Endurance, heeft niet voor de verhoopte resultaten gezorgd voor Belgian Audi Club Team WRT. Vanaf het begin van het weekend in Silverstone werd duidelijk dat de Audi R8 LMS nauwelijks aan bod zouden komen op het Britse F1-circuit. Tijdens de kwalificatiesessie werd ex-Formule 1-rijder Will Stevens de beste vertegenwoordiger van het merk met de vier ringen, maar wel slechts op de 21ste plaats. De andere ‘Belgische’ R8 LMS reden respectievelijk naar de 28ste (#17), 42ste (#2) en 49ste (#3) startplaats. Gezien het peloton met minieme verschillen, wisten het Belgische team dat moeilijk zou worden.

Belgian Audi Club Team WRT in Silverstone


In de aanvangsfase kende Stéphane Richelmi (#2) een aanrijding met een gentleman driver, om vervolgens erg zwaar bestraft te worden met een Stop & Go van vijf minuten. Vervolgens zou een ander wedstrijdincident (ditmaal voor Benoit Tréluyer) het team definitief tot de opgave dwingen.

Aan het stuur van de #5 streden Dries Vanthoor en daarna Will Stevens evenzeer om in de top 15 stand te houden. Maar een elektronisch probleem betekende het einde, zonder dat Marcel Fässler zelfs maar de kans kreeg om het stuur te nemen.

Gelukkig verliep de wedstrijd een stuk beter voor de #17, die enerzijds profiteerde van een uitstekende strategie – met een eerste pitstop helemaal in het begin van een neutralisatie – en anderzijds van een foutloos parcours voor Jamie Green, Stuart Leonard en Jake Dennis. De R8 LMS lag op een gegeven moment in achtste stelling, maar moest met de eindmeet in zicht toch nog enkele posities prijsgeven. De auto tikte uiteindelijk als dertiende aan. Josh Caygill, Niki Mayr-Melnhof en Jonathan Venter leverden een knappe strijd in het peloton, maar verloren evenwel wat tijd na een contact, waardoor Niki even de pitlane moest opzoeken. In het eindklassement verscheen de #3 op de 31ste plaats. Vanzelfsprekend niet het verhoopte resultaat: er hangt tijdens de komende races revanche in de lucht!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS