Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Robin Frijns en Dries Vanthoor met Audi/WRT in de Bathurst 12 Uur + Complete LINE-UP

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 december 2017 08:07

Het Belgische WRT zet twee Audi R8 LMS GT3s in voor de Liqui-Moly Bathurst 12 Uur. In de line-up zijn ook de Audi-fabriekscoureurs Robin Frijns en Dries Vanthoor aangekondigd. De Belg werd recent opgenomen in het fabrieksprogramma van het Duitse merk.

Belgian Audi Club team WRT

Tijdens het debuut van het team in Australië rijden Frijns en Vanthoor samen met Stuart Leonard in de eerste auto. Deze auto komt uit in de Pro-categorie. De tweede auto van het Belgische team gaat rijden in de Pro-Am-klasse. In de auto nemen WEC GTE-Am-kampioenen Paul Dalla Lana, Pedro Lamy en Mathias Lauda plaats. Zij wonnen dit jaar maar liefst vier WEC-races met Aston Martin.

Daarnaast heeft het team van Vincent Vosse haar plannen voor de 24 uur van Dubai bevestigt. In de Audi die in het Midden-Oosten gaat Vanthoor met Mohamed Bin Saud, Christopher Mies en de Nederlander Michael Vergers rijden.

“We zijn kort na de Kerst-pauze weer terug op de baan en ik blij dat 2018 gaat starten met de aanwezigheid in twee van de meest prestigieuze GT-enduranceraces in de wereld”, reageert Vosse. “We kennen de Dubai 24 Uur goed, een goed bezocht en kleurrijk evenement en we richten ons er op om het goede resultaat van de twee vorige deelnamen te herhalen.”

“De Bathurst 12 Uur gaat nieuw voor ons zijn en een erg lange reis vanuit onze thuisbasis, maar we zijn echt opgetogen om de prestigieuze race te ontdekken en de baan met haar fascinerende coureurs en fans, die alleen vergeleken kan worden met het oude Spa-Francorchamps en de Nordschleife van de Nürburgring.”

“Ik ben bijzonder blij om het team met het trio Dalla Lana, Lamy en Lauda te verwelkomen, die zoveel succes hebben bereikt in de afgelopen jaren en het is mooi om Perdro bij ons te hebben, met wie we de ELMS GT titel in 2006 wonnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS