Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Robin Frijns haalt alles uit de kast! Belgian Audi Club Team WRT brengt spektakel in finale van Blancpain GT Series

Uitgegeven door HJ van Keulen • 2 oktober 2017 17:12 • Print artikel

Tijdens de laatste race van het seizoen in de Blancpain GT Series, de 3 Uur van Barcelona afgelopen weekend, werd er veel gepraat over Belgian Audi Club Team WRT. Eerst dankzij de pole positie – op een drogende omloop – veroverd door Robin Frijns op de Audi R8 LMS #17. Vervolgens dankzij een sterke openingsfase van Stuart Leonard teamgenoot van Frijns en Marcel Fässler, die uiteindelijk het commando zou nemen met de #5 die hij deelt met Dries Vanthoor en Will Stevens. Jammer genoeg gingen de kansen van die auto in rook op door een euvel met de stuurbekrachtiging, waardoor Will Stevens zijn bolide even voor halfweg definitief in de pitlane moest parkeren.

null

Alle hoop rustte dus op de schouders van de #17, waarin Jake Dennis, na Stuart Leonard afgelost te hebben, het beste van zichzelf gaf – met als kers op de taart enkele spectaculaire inhaalacties – en op de tweede plek prijkte. De Brit ging op jacht naar de Mercedes van Juncadella-Serralles-Vautier, die had geprofiteerd van een korte neutralisatie tijdens zijn pitstop om de leiding over te nemen.

Robin Frijns, aan het stuur voor de laatste stint, haalde alles uit de kast om Tristan Vautier achter zich te laten, maar de Nederlander moest genoegen nemen met de tweede plek. Hoe dan ook veel tevreden gezichten bij WRT, ook dankzij de negende plaats voor de Audi R8 LMS #2 van Stéphane Richelmi, Nathanaël Berthon en Benoît Tréluyer, de auteurs van een fantastische inhaalwedstrijd na gestart te zijn vanop de 26ste positie. Een deugddoend resultaat voor een team dat dit seizoen in geen geval verwend is!

Het Belgische team kon eveneens tevreden zijn over de #3 van Josh Caygill, Jonathan Venter en Clément Mateu, ingeschreven in Pro-Am, die 34ste algemeen werd en 13de in zijn categorie.

Belgian Audi Club Team WRT maakte nog aanspraak op de titel bij de Teams in de Blancpain GT Series (Sprint en Endurance samen), maar eindigt uiteindelijk op de derde plek, een leuke toevoeging aan de titel bij de Rijders en de Teams in de Sprint Cup.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS