Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Mick Schumacher wil zich niet vergelijken met Max Verstappen: "Ik ben er nog niet aan toe"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 april 2017 20:09

De zoon van de legendarische zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 Michael Schumache; Mick is nog "niet klaar" voor de overstap naar de F1. Mick Schumacher die afgelopen maart zijn achttiende verjaardag vierde en is net zo oud als Lance Stroll. Daarmee is hij ouder dan Max Verstappen tijdens zijn intrede van de koningsklasse van de autosport.

Formule 3 2017 Mick Schumacher


"Max en Lance namen de stap om vroeg te beginnen in de Formule 1. Ik ben er nog niet klaar voor," zei Schumacher tegen het Duitse Handelsblatt. Inderdaad, de jonge Duitser komt net uit de Formule 4, waar hij net niet de titel won. "Het heeft nog niet gewerkt, blijkbaar ben ik niet consistent genoeg. Mijn doel voor de komende jaren is om te winnen, natuurlijk."

Dat winnen zal dan moeten gebeuren in de top Europese F3 categorie. Coureurs als Verstappen en Stroll zijn van daaruit hun F1 carrière begonnen. Schumacher zei hier op. "Het is mijn eerste jaar, voor mij zal gaat het om het leren en proberen bovenaan de ranglijst van de debutanten te komen. Ik doe mijn ding, ik moet mezelf nog bewijzen als coureur en iets meer verbeteren."

De Europese F3 is een prominente plaats voor jonge coureurs, waar ze kunnen werken aan het verzamelen van punten voor de Formule 1 superlicentie. Schumacher benadrukt dat er 'geen plan' is. De vroege aandacht in zijn carrière van onder andere de voormalige werkgever van zijn vader, Scuderia Ferrari, vindt hij vleiend. "Natuurlijk," zei Schumacher, dat betekent dat ik iets goed doe. Ik probeer altijd mijn best te doen. De competitie aangaan met de beste en die zijn allemaal in de Formule 1", aldus Mick Schumacher.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS