Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Het hart van Tom Coronel slaat sneller: "Overweldigend! Het is compleet gekkenwerk"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 mei 2017 03:09 • Print artikel

Tom Coronel is een van de coureurs uit het FIA World Touring Car Championship, die weet hoe je de legendarische Nürburgring Nordschleife moet temmen. De Nederlander biedt in een interview op de WTCC-website een inzicht in het circa 25 kilometer lange circuit. De Nordschleife is de thuisbasis voor de Duitse WTCC-race die verreden wordt in het weekend van 25 tot en met 27 mei tijdens de 24U van de Nürburgring.

2017 WTCC Tom Coronel


Als je Tom Coronel vraagt wat hij zo speciaal vindt aan het gehate of geliefde circuit is zijn antwoord: "Ik ben erg fanatiek over het de baan. Ik heb er vijf jaar het ronderecord behouden. Vorig jaar stond ik op met P3 op de grid terwijl ik eigenlijk op P12 moest of op P15 moest staan. Je moet het circuit kennen en ik had de kans om de potentie van mijn team, ROAL Motorsport, te laten zien."

Het circuit staat bekend als listig en niet makkelijk om te leren. Hoe is dit voor de door de wol geverfde broer van Tim Coronel? "Het is het moeilijkste circuit wat er bestaat, 100% zeker", zei Coronel. "Er is geen baan als de Nordschleife. Natuurlijk is er Macau maar de Nordschleife is langer. Als je er een fout maakt moet je lang wachten op de volgende kans. Je kunt naar ieder circuit in de wereld gaan en er opgewonden van raken, als je eenmaal op de Nordschleife komt wordt je niet opgewonden, maar overweldigd. Het is compleet gekkenwerk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS