Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Veel van hetzelfde voor Tom Coronel in FIA-WTCC-seizoen 2017: "Gaan voor drie overwinningen"

Uitgegeven door Johan Vis • 13 maart 2017 15:28 • Print artikel

Het eerder door Tom Coronel verzonden bericht over zijn deelname aan het FIA WTCC seizoen 2017 heeft de nodige vragen opgeleverd. “Omdat zoveel zaken gelijk zijn aan die van vorige jaar, leek het mij leuk om juist die dingen ook eens te benoemen”, lacht Tom Coronel. De coureur die sinds 2001 en daarmee als langste aan het ETCC en later het WTCC deelneemt. “Iedereen is dat zo langzamerhand ook wel een beetje van mij gewend. Maar alle gekheid op een stokje, ik ben natuurlijk supertrots dat het weer gelukt is om aan het komende Wereldkampioenschap voor Toerwagens mee te doen. Daarmee ligt er een mooie basis in mijn autosportseizoen 2017."

coronel
"Zoals gezegd blijft er veel hetzelfde. De auto, voor het zevende jaar ROAL Motorsport van Roberto Ravaglia en Aldo Preo, mijn vaste monteursteam onder leiding van Pietro, de vele trouwe sponsors en bijbehorende karakteristieke geel/rood/zwarte kleuren combinatie, ja zelfs het startnummer blijft hetzelfde. Technisch zal er niet veel aan de auto veranderen, maar we weten allemaal dat de kampioenen uit de vorige jaren er dit jaar niet meer als fabrieksteam bij zullen zijn. Dat maakt het kampioenschap absoluut anders. Spannender? Ik denk van wel en daarom hoop ik op een verdere verbetering van mijn resultaten in 2016. Sowieso zal de puntentelling dit jaar anders zijn. Wat blijft is de tekst ‘Eat my Dust’ op de achterbumper en laten we hopen dat veel concurrenten dat in 2017 zullen zien.”

ROAL-teambaas Roberto Ravaglia, die 30 jaar geleden zelf de toerwagen-wereldtitel won, is verheugd over het voortzetten van de samenwerking met Tom Coronel. “Met geen enkele andere coureur heb ik al een zo lange relatie. Bij Tom lijkt het wel of hij bij de inventaris van ROAL hoort. Het is een kwestie van wederzijds vertrouwen. Vorig jaar hebben we twee races gewonnen, dus dit jaar gaan we voor drie overwinningen. Ieder jaar denken we dat het niet beter meer kan worden, maar dat lukt toch iedere keer weer, dus vandaar dit ambitieuze doel.”

Nog voor de eerste race zullen team en rijder op het Circuit van Monza de raceauto uitgebreid testen. Deze vermaarde Italiaanse racepiste staat, evenals Macau dit jaar ook weer op de FIA WTCC kalender. Tom Coronel: “Ik hoop tijdens de testdagen de auto helemaal naar mijn zin te maken voor het eerste raceweekend. Dat is 8 en 9 april in Marokko. Een stratencircuit waar ik het in principe altijd prima naar mijn zin heb. Ervaring leert, dat het er ook goed mis kan gaan. We gaan echter voor een vervolg op de overwinning van vorig jaar. Wanneer we dat dan ook in Portugal op het Vila Real stratencircuit doen, staan we qua overwinningen gelijk aan vorig jaar. Een tweede plaats in Argentinië lijkt mij ook prima en een race waar ik absoluut naar uitkijk is die op de Nordschleife van de Nürburgring. Een circuit waar ik het altijd prima naar mijn zin heb en dit jaar waarschijnlijk wel vaker zal rijden. Check voor de gave beelden van de vorige keer anders nog even de reportage op mijn Facebook. Het zal verder niemand verbazen dat ik de terugkeer van Macau toejuich. Ook een stratencircuit en een baan waar ik in mijn lange raceleven al vaker met succes heb gereden. Ik kan niet wachten.”

Nederland en de rest van de wereld kan de verrichtingen van Tom Coronel ook dit jaar op de voet volgen via zijn social media kanalen. Samen met Alvin van Bubbel Media maakt hij op iedere plek een video en zendt die via de genoemde kanalen uit. Zelf blijft Tom ook dit jaar de TomCam bedienen. De camera die de kijkers een unieke blik achter de schermen gunt en de beelden maakt die ook voor een deel in de reportages van het speciale FIA WTCC programma op RTL 7 worden uitgezonden.

FIA WTCC 2017 kalender
01: WTCC Race van Marokko (Circuit Moulay El Hassan), 07 - 09 april
02: WTCC Race van Italië (Autodromo Nazionale Monza), 28 - 30 april
03: WTCC Race van Hongarije (Hungaroring), 12 - 14 mei
04: WTCC Race van Duitsland (Nürburgring Nordschleife), 25 - 27 mei
05: WTCC Race van Portugal (Circuito Internacional de Vila Real), 23 - 25 juni
06: WTCC Race van Argentinië (Autódromo Termas de Río Hondo), 04 - 06 augustus
07: WTCC Race van China (Shanghai International Circuit), 13 - 15 oktober
08: WTCC Race van Japan (Twin Ring Motegi), 27 – 29 oktober
09: WTCC Race van Macau (Macau), 17 - 19 november
10: WTCC Race van Qatar (Losail), 30 november – 1 december

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS