Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Dubbel podium Rinus van Kalmthout tijdens debuut USF2000

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 maart 2017 14:48 • Print artikel

Pabst Racing coureur Rinus van Kalmthout, die in Amerika bekend staat als Rinus VeeKay, heeft een dubbelslag geslagen tijdens zijn debuut in de USF2000 series dit weekend op het stratencircuit van St Petersburg in Florida. In de eerste race van de USF2000 series, die de de aanloop is naar de IndyCar series, behaalde de 16-jarige Hoofddorper de derde plaats na een fenomenale inhaalrace. Tijdens de tweede race maakte de leider in wedstrijd Oliver Askew, een fout, waarna de Nederlander het heft in eigen handen nam en als tweede finishte.

2017 USF2000 Rinus VeeKay


Van Kalmthout, die gesteund wordt door het KNAF Talent First programma, had het niet makkelijk tijdens de eerste kwalificatie. In eerste instantie zag het er goed uit onder de zon van Florida, maar door aanraking met een muur viel de Nederlander van een tweede plaats terug naar een veertiende positie. Dat van Kalmthout snelheid bezit bewees hij in de tweede kwalificatie, met een knappe derde plek op de grid.

Met de start van de eerste race ging het meteen goed, VeeKay klom direct naar een negende positie, om vervolgens met bloedsnelle inhaalmanoeuvres op te klimmen naar een derde positie. De eerste race werd gewonnen door Parker Thompson, coureur van Exclusive Autosport. Als tweede werd Cape Motorsports-coureur Oliver Askew, afgevlagd.

De tweede race was voor Van Kalmthout een "show of force". Standvastig reed hij zijn rondes, doorstond aanvallen op zijn derde positie en reed stabiele tijden. Na een herstart van de race maakte Askew een fout en was de tweede positie voor Van Kalmthout. Deze positie wist hij ondanks een aanval te behouden tot aan de finish en liet de winnaar van de eerste race Thompson daarbij achter zich. De Nederlander, die net als Max Verstappen door Jumbo Supermarkten wordt gesponsord, heeft hiermee duidelijk een visitekaartje afgegeven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS