Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Indycar Series van start in St Petersburg, maar ook Indy Lights, Pro Mazda en het USF2000

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 maart 2017 18:52 • Print artikel

Dit weekend is het zover, dan maken de klassen in de Indycar Series zich op voor de eerste race van het seizoen. De Indy Lights, Pro Mazda en het USF2000 gaan van start tijdens Firestone Grand Prix of St.Petersburg. De bekendste race en een van de hoogtepunten in deze serie is toch wel de alles omvattende Indy 500, of Indianapolis 500. Op 28 mei zal editie 101 verreden worden, grote vraag is of Alexander Rossi zijn titel kan verdedigen.

Indycar 2017 Alexander Rossi


Rossi won de titel vorig jaar en was sinds 2001 de eerste rookie die de titel behaalde. Ook was hij de eerste Amerikaan die de Indy 500 won sinds 1928. "Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Indianapolis in mei,"zei Rossi. "Maar ik ben opgewonden over alle races, ik heb het gevoel dat we een groot punt moeten bewijzen."

Voormalig Formule 1 coureur, de Colombiaan, Juan Pablo Montoya is van de partij met team Penske. Montoya is samen met Mario Andretti en Dan Gurney een van de drie coureurs die races gewonnen heeft in de Indycars, Formule 1 en Nascar. De naam Andretti verwijst niet naar glorie van weleer, kleinzoon Marco Andretti neemt voor het twaalfde seizoen deel aan de Indycar series.

De race dit weekend in Florida wordt verreden over het stratencircuit van St. Petersburg. Vrijdag en zaterdag zijn de trainingen en zondag de races.

De agenda voor het weekend kunt u bekijken via onderstaande link

Firestone Grand Prix of St.Petersburg

Volg de trainingen, kwalificaties en races via de Livestream.
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS