Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

BMW rolt de concurrentie op in laatste VLN-race voor Nürburgring 24 Uur

Uitgegeven door Miguel Bosch • 16 mei 2016 15:34

BMW heeft er zaterdag in de 58. ADAC ACAS H&R Cup op de Nürburgring-Nordschleife geen twijfel over laten bestaan wie de favoriet voor de 24 Uur van de Nürburgring is. Met vlagschip Schubert Motorsport op de eerste twee plaatsen en customerteam Walkenhorst Motorsport op de derde plaats, reed de Duitse autofabrikant de concurrentie op enkele minuten achterstand in de derde VLN-race van het seizoen.



Al in de kwalificatie was het duidelijk dat VLN3 de prooi van BMW zou worden. Schubert BMW M6 GT3-coureurs Jörg Müller, Marco Wittmann en Jesse Krohn pakten pole position met een tijd onder de illustere 8 minuten, terwijl Walkenhorst's Christian Krognes, Victor Bouveng en Tom Blomqvist de tweede plaats voor zich opeisten. De tweede Schubert BMW, van Lucas Luhr, Martin Tomczyk en John Edwards, zou vanaf de derde plaats van start gaan.

Geen moment was de winst voor Schubert in gevaar. Bij de start ging Tomczyk aan Krognes voorbij voor plaats twee. In formatie reden de twee Schubert boliden naar de overwinning, waarbij de nummer 31-wagen de leiding enkel moest afstaan aan de zusterauto vanwege een andere pitstopstrategie. Aan het einde van de vier uur durende wedstrijd kwamen de BMW's gezamenlijk over de finish, enkele minuten later gevolgd door de Walkenhorst BMW.



Phoenix Racing eindigde op plaats vier. Het Audi-fabrieksteam met sterrijders Christopher Mies, Markus Winkelhock en Christian Mamerow achter het stuur van de Audi R8 LMS GT3 hadden geen antwoord op het BMW-geweld en werden op meer dan tweeënhalve minuut gereden.

Beste Nederlander was Renger van der Zande. De Nijmegenaar eindigde met HTP Motorsport, dat vanwege Blancpain GT-verplichtingen slechts één Mercedes-AMG GT3 afvaardigde, op de zevende positie. Hij deelde de AMG met Stefan Mücke en Christian Hohenadel.

Jules Szymkowiak, uitkomend in de door HTP en LMS Engineering ingezette Mercedes-Benz SLS AMG GT3, kwam met Moritz Oestreich als co-piloot als tiende over de eindstreep.

Gerwin Schuring werd voor het eerst dit seizoen geklasseerd in de einduitslag. Samen met Abdulaziz Al Faisal en gastrijder Dirk Müller behaald het Black Falcon Mercedes-AMG GT3-trio de twaalfde positie.



Jaap van Lagen eindigde in de Walkenhorst BMW Z4 GT3 op plaats veertien, Xavier Maassen met de Prosport Performance Porsche Cayman als vierde in de V5-klasse en 72ste algemeen, Tom Coronel kwam in de Zakspeed Nissan GT-R Nismo GT3 na een moeizame dag niet verder dan de 73ste plek, en Marco van Ramshorst viel met de BMW 125i uit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS