Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Vincent Vosse over het debuut van Team WRT LMGT3 en de BMW M Team WRT Hypercar

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 maart 2024 22:03

De openingsrace van 2024 van het FIA World Endurance Championship vond plaats op het Lusail International Circuit met de Qatar Airways Qatar 1812KM. Het bleek een leerzaam weekend voor het BMW M Team WRT en de Team WRT teams in zowel de Hypercar als LMGT3 categorieën. Hoewel beide BMW M Hybrid V8 buiten de top 10 eindigden, heeft BMW M Team WRT veel data verzameld en de 10-uursrace uitgereden. In de LMGT3-klasse reden beide teams een sterke race zonder fouten. WEC-rookie Valentino Rossi en zijn teamgenoten Ahmad Al Harthy en Maxime Martin in de #46 BMW M4 GT3 eindigden net naast het podium als vierde. De #31 BMW M4 GT3 zusterauto, bestuurd door Augusto Farfus, Sean Gelael en Darren Leung, kwam sterk terug van de 14e naar de zesde plaats.

Sterk FIA WEC-debuut voor Team WRT LMGT3


Vincent VOSSE, Team Principal Team WRT: "Qatar was een zwaar weekend. P12 en P16 worden in de hypercar is niet het resultaat waar we naar op zoek waren, maar we hebben veel data verzameld en we kunnen van daaruit verder werken."

"In GT hebben we met beide auto's een sterke race gereden. Beide teams deden het perfect in de pitstraat voor een eerste race in een nieuw kampioenschap. P4 en P6 is inderdaad een goed resultaat, maar het is niet waar we willen zijn. Het is nooit een geweldig gevoel als je weet dat je een goede race hebt gereden zonder fouten, maar toch het podium mist. Uiteindelijk misten we wat hulpmiddelen om voor een hogere score te vechten, dus laten we nu werken en sterker worden voor de volgende race!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS